Glad to be a member of this forum. I've got an alternator question - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-15-2012, 09:38 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: May 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Glad to be a member of this forum. I've got an alternator question

Hi,
I have 2 300SD's that are running on waste vegetable oil. One's a W116, the other a 126. I'm baffled by the alternator on the 116. Autozone (2 different ones) say the alternator is charging but the voltage regulator is bad. So I replaced the voltage regulator... twice (once with an $8.80 off brand, and the second time with a Bosch). Alternator light still on. Any thoughts?
Thanks very much,
John
jfperkins is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-15-2012, 10:02 PM
Outstanding Contributor
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,590
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
Welcome to Benzworld, have you had the battery tested, maybe it is not holding charge. And the alternator is working too hard.

ERIC.

___________________________________________
People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf - George Orwell
eric242340 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-16-2012, 07:59 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: May 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
More information

The battery is a good thought, but this one is brand new.
Thanks for the quick reply, though.

Here's some more information that may help you analyze the problem.
1) Just replaced the starter (had to practically melt the casting on the starter to get bottom bolt out)
2) Have been fiddling with instrument cluster wiring, but it seems correct

I appreciate your advice,

John
jfperkins is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-16-2012, 08:29 AM
Outstanding Contributor
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,590
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
Quote:
Originally Posted by jfperkins View Post
The battery is a good thought, but this one is brand new.
Thanks for the quick reply, though.

Here's some more information that may help you analyze the problem.
1) Just replaced the starter (had to practically melt the casting on the starter to get bottom bolt out)
2) Have been fiddling with instrument cluster wiring, but it seems correct

I appreciate your advice,

John
Why did you need to replace the starter?

ERIC.

___________________________________________
People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf - George Orwell
eric242340 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
Glad the Forum is Back XXTi R/C107 SL/SLC Class 8 08-16-2011 08:25 PM
Glad to Join Forum gr8xr7 General Mercedes-Benz 1 06-14-2011 07:38 AM
glad to have found this forum Dudeskey General Mercedes-Benz 1 08-22-2010 11:33 PM
Glad to be a member of your forum! rob.thepvcman@gmail.com General Mercedes-Benz 1 10-27-2009 11:18 AM
Glad to be a part of this forum! dragonflyer General Mercedes-Benz 2 05-29-2009 12:19 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome