engine shuts off while driving - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 04-19-2012, 07:40 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Oct 2011
Vehicle: 1989 260E
Location: Atlanta
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
engine shuts off while driving

Hi folks,
I am experiencing a strange and scary problem with my '89 260E. 141K. Several months ago I had the car shut down on me as I was driving along, no warning signs at all, the engine just shut down. Immediate restarting just turns over and over with no fire. Wait a few minutes, it starts right up. About a week ago, same thing but it was just after I had replaced the fuel filter and I thought maybe air in the line (whatever...). But today it happened twice. The car runs great but this scares me. I lose the power steeering but the brakes are still ok, radio still on, just no engine.
Any ideas? Something simple perhaps?
Thanks in advance for any assistance...
ockster is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 04-23-2012, 09:13 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Apr 2012
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by ockster View Post
Hi folks,
I am experiencing a strange and scary problem with my '89 260E. 141K. Several months ago I had the car shut down on me as I was driving along, no warning signs at all, the engine just shut down. Immediate restarting just turns over and over with no fire. Wait a few minutes, it starts right up. About a week ago, same thing but it was just after I had replaced the fuel filter and I thought maybe air in the line (whatever...). But today it happened twice. The car runs great but this scares me. I lose the power steeering but the brakes are still ok, radio still on, just no engine.
Any ideas? Something simple perhaps?
Thanks in advance for any assistance...
could be a bad coil, ignition modual or fuel pump
stobe is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 04-24-2012, 08:12 AM
Lifetime Premium Member
 
Musikmann's Avatar
 
Date registered: May 2006
Vehicle: 2001 E320 - Brilliant Silver/Ash: 107,000+
Location: West Virginia, USA
Posts: 17,193
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 6 Post(s)
Lifetime Premium Member
I don't know much about an '89 E-Class but your symptoms sound like a bad crankshaft position sensor. At least for the newer W210 series (1996+) those are the classic signs. BTW you have a W124 so you might check that forum too; scroll down from here and look in the sedans section. Good luck.

Mercedes Benz - Das beste oder nichts!
Musikmann is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 04-24-2012, 08:24 AM
BenzWorld Elite
 
mbvis's Avatar
 
Date registered: Jan 2010
Vehicle: 99 E430, 01 E430 Sport, 00 SL500
Location: LA, CA
Posts: 3,266
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 2 Post(s)
>>crankshaft position sensor
Which one?
Your Parts Search Returned 2 Part(s)
mbvis is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 04-25-2012, 12:59 AM
BenzWorld Junior Member
 
socloudy's Avatar
 
Date registered: Feb 2012
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
You can do some diagnostics for you car.Maybe you can try the mb star c3.I think you will like it.good luck
socloudy is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 04-25-2012, 07:59 AM
Lifetime Premium Member
 
Musikmann's Avatar
 
Date registered: May 2006
Vehicle: 2001 E320 - Brilliant Silver/Ash: 107,000+
Location: West Virginia, USA
Posts: 17,193
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 6 Post(s)
Lifetime Premium Member
Quote:
Originally Posted by mbvis View Post
>>crankshaft position sensor
Which one?
Good question those both say OEM but have different manufacturers, locations and descriptions.

Mercedes Benz - Das beste oder nichts!
Musikmann is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 04-27-2012, 03:33 AM
BenzWorld Junior Member
 
Mar L. Barruel III, MBA's Avatar
 
Date registered: Feb 2008
Vehicle: 2005 ML500, 1999 C230 KOMPRESSOR, 1993 300E, 1964 220SE, 1994 E320, 2001 E320 4MATIC, 1991 380SEL
Location: ALEXANDRIA, VIRGINIA
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Sounds like a fuel problem around your CIS (Fuel disbributor). Could be the pressure regulating valve?? YOU MUST CHECK BEFORE REPLACING ANY PART!!

I'M A FACTORY-TRAINED MERCEDES-BENZ MASTER SYSTEMS TECHNICIAN, ASE (AUTOMOTIVE SERVICE OF EXCELLENCE) MASTER AUTOMOBILE TECHNICIAN, BOSCH MASTER TECHNICIAN, MECP (MOBILE ELECTRONICS CERTIFIED PROFESSIONALS) MASTER TECHNICIAN, AND A L1 ASE & BOSCH ADVANCED ENGINE PERFORMANCE SPECIALIST WITH A MASTER'S IN BUSINESS ADMINISTRATION.
Mar L. Barruel III, MBA is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    The car shuts off while driving. dimbol W210 E-Class 68 09-08-2016 07:25 PM
    Mercedes 560 SEL shuts down sometimes while driving jetsflag W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 2 02-28-2011 08:38 AM
    R129 - Engine shuts off while driving. Saleh-SLR R129 SL-Class 11 09-16-2010 02:18 AM
    Mercedes C320 engine shuts off when driving poppell1 W203 C-Class 9 08-07-2009 09:09 AM
    "Display Defective?" engine shuts down while driving! DirtyDan G-Class 2 06-14-2004 10:55 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome