E240 electrical issues 1997 - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-02-2012, 04:23 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: Feb 2012
Vehicle: E240
Location: melbourne, australia
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
E240 electrical issues 1997

Hi everyone,
I'm very new here so hope I am abiding by all protocols. My reliable and comfortable 1997 petrol E240 would not unlock with the key FOB a few days ago. I got in with the steel key and started it o.k. But then noticed that the indicators, both L and R would not work. I tried the hazard lights, they worked. The windows would not work, the door locks with the console switch did not work, the sun roof would not work, the boot release switch would not work, the rear seat head rests drop switch would not work and the front dome light was not working either. When I pressed the switch, the rear dome light came on, even though the doors did not unlock. I have since checked all the fuses, in two engine bay boxes, the fuse box in the dash and the fuses next to the battery under the rear seat. I have pulled the box in the sponge insulation next to the battery apart and cleaned everything. Nothing visibly faulty but if any of the components are faulty, I could not see anything and haven't tested anything.
Is this a series of faults that any of you have come across before? Thanks for your advice, rgds, phillip

Last edited by philstot; 02-02-2012 at 04:25 AM. Reason: spelling errors
philstot is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 08-10-2015, 07:57 PM
BenzWorld Newbie
Date registered: Aug 2015
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
my 1999 240E sedan works fine all of a sudden when driving with aircon on during hot weather a booster comes on and hot air flows in the car .what can be the cause ?
Jack van Raders is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    E240 transmission issues medua W210 E-Class 0 03-30-2011 12:50 AM
    Help with E240 transmission issues medua General Mercedes-Benz 1 03-25-2011 05:47 AM
    E240 1999 key issues gelloff W210 E-Class 2 01-27-2011 05:12 AM
    w210 E240 issues after loong staytime Nikussan W210 E-Class 10 09-06-2010 09:54 AM
    1997 C-Class with electrical issues dimercedes W202 C-Class 2 08-15-2010 01:39 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome