ML320 2000 W163 - electrical problems after jump-starting the battery - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 01-10-2012, 05:24 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Jan 2012
Vehicle: 2000 ML320 W163 White with grey leather interior
Location: South Africa
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via Skype™ to WaldoViljoen
(Thread Starter)
Question ML320 2000 W163 - electrical problems after jump-starting the battery

My ML320 2000 model was jump-started without any precautions done to compensate for the influx of power, since then I experienced :

1. No Central Locking (have checked all fuses) and tried resetting without luck...
2. ESP/ABS/SRS Lights being on permanantly - and having no AWD, it swervs on the road, braking bad, no power steering...
3. Flickering ON-OFF dashboard indicators with handbrake-alarm sounding especially in wet weather and after hitting water puddles.
Please help.
Please give me the Central locking reset instructions
WaldoViljoen is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 01-10-2012, 05:31 AM
Lifetime Premium Member
 
Musikmann's Avatar
 
Date registered: May 2006
Vehicle: 2001 E320 - Brilliant Silver/Ash: 107,000+
Location: West Virginia, USA
Posts: 17,193
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 6 Post(s)
Lifetime Premium Member
You have a lot more to worry about than the central locking. Troll around on the W163 forum and/or have the car scanned for the diagnostic codes. My best guess is you fried one (or more) of the relays or control modules. Sorry to hear that and good luck.

Mercedes Benz - Das beste oder nichts!
Musikmann is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-10-2012, 09:08 AM
BenzWorld Elite
 
Kajtek1's Avatar
 
Date registered: Dec 2005
Vehicle: W211 E320 Bluetec R129 SL500 - $1300 car ........ Ford F350 6.7l
Location: Vegas MAN, Vegas
Posts: 32,539
Mentioned: 10 Post(s)
Quoted: 1290 Post(s)
Ditto on bad feeling about this. Did you charge, tested the battery after the jump?
Try to disconnect the battery (key off) and by pushing the brakes drain all remaining power and than reconnect TESTED battery.
Kajtek1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
Suitable ground point when charging battery/jump starting? autoque W221 S-Class 8 09-06-2011 04:51 AM
Jump Starting, Battery connectors locations LuisR R171 SLK-Class 2 07-22-2010 11:24 AM
ML320 2000 Starting Problems dshear@iname.com General Mercedes-Benz 4 03-21-2010 01:30 PM
Hi, 2000 ml320 with electrical plate problems bjbrath General Mercedes-Benz 3 09-10-2009 02:37 PM
Serious problems after jump starting... BMWebb W140 S-Class 11 12-30-2007 01:51 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome