87 300E Starts then Dies - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 11-16-2011, 01:22 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Nov 2011
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
87 300E Starts then Dies

Hello All
I am relativity new to the forum and have a problem with my 300E I wish to share..Perhaps someone else has had this issue and can steer me in the right direction..
My 87 300E has been sitting for quite some time..When I went to start it it kicked right over ran for 10-12 seconds the stops.. I suspected a fuel problem so I drained the fuel and put in fresh fuel..Same problem.. I pulled the air filter cover and put some clean fuel directly into the air intake of the fuel injectors..The car starts right up runs through the fuel then dies.. I can hear the fuel pump run for several seconds when I turn the key and it seems as though the car starts for a short time with the injected fuel from the pump.. I then jumped the fuel relay to get the pump to run continuously but the car still wont stay started..I also pulled the fuse for the OLP relay and still the car won't start.. Does this sound like perhaps a clogged fuel filter or what should I try next..Thanks for any advice and the welcome into this wonderful forum

Tony
87tbenz24 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 11-16-2011, 01:35 PM
BenzWorld Elite
 
flyboyike's Avatar
 
Date registered: May 2003
Vehicle: 2012 Focus SE
Location: Ormond Beach, FL
Posts: 7,704
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 70 Post(s)
Proceed to the W124 forum and yes, a clogged filter would be a good suspect.

Felicita e un bicchiere di vino con un panino.
flyboyike is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 11-16-2011, 03:05 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Nov 2011
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Thanks..Newbie

Tony
87tbenz24 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
1989 MB 300E starts when cold but dies when hot Riazcriaz General Mercedes-Benz 10 01-31-2012 04:07 PM
87 300e starts hard & dies when throttle applied woody-500 W124 E,CE,D,TD Class 3 03-05-2010 01:57 PM
Help! Starts normally then dies! Xmodius W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 21 08-14-2007 08:22 PM
'88 300E will not idle - starts then dies, idles fine when ICV is unplugged- help! GermanCarNut W124 E,CE,D,TD Class 1 12-30-2006 10:08 PM
280E Starts and Dies, starts and dies.... GermanCarNut W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 3 02-07-2004 07:28 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome