C230 P1420 Error + One Oxy Sensor error - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 10-11-2011, 06:20 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Oct 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
C230 P1420 Error + One Oxy Sensor error


I have a 2000 C230 Kompressor which just started presenting a check engine light. A review of codes at Auto Zone showed P1420 and a code for one of the oxy sensors (sorry, hubby did not write that down).

In addition to this new check engine light issue, recently, I thought I have noticed a lack of get-up-and-go, but, I have no scientific proof of this. Also, we have been having more frequent issues with our door-mounted seat adjustment buttons. Sometimes they work, sometimes they do not - can not seem to find any pattern to this behavior.

Oxy sensors were changed about 1 1/2 yrs ago, guess could be bad again?
I have reviewed P1420 search results here and they all seem to point to resolution on SLK models, usually which also get a series of 4-5 other codes at the same time. The fix there seems to usually be the resoldering on the K40.

Does the C230 have the same K40 or do I need to look at something totally different?

Is it possible the O2 sensor could be bad again after only 18 months or so (maybe 20,000 miles of driving) or could one bad solder trigger an "extra code"?

Any opinions appreciated!
NCBenzLady is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    P0341 camshaft sensor -Error won't go away!! jc-place W210 E-Class 7 06-04-2011 09:39 AM
    ABS speed sensor error Sinned420 W140 S-Class 6 10-20-2010 12:13 AM
    Steering Wheel Volume ERROR ERROR ChiGuy W203 C-Class 0 03-11-2010 08:00 AM
    New Owner Rite of Passage: Error codes p1235, p1236, p1420 & p1525 slk230_itch R170 SLK-Class 7 06-01-2009 06:16 PM
    CAM Sensor Error Code? merc113 V-Class 1 06-23-2008 08:40 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome