91 300E 2.6 Stalls after temp goes up around 90-95C - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 10-01-2011, 01:20 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Oct 2011
Vehicle: 1991 300E 2.6
Location: NJ
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
91 300E 2.6 Stalls after temp goes up around 90-95C

I NEED SOME HELP,
My wife's 91 300E 2.6 stalls once the temperature goes above 90-95 deg c.
It will crank but wont start. I have to wait until the temperature goes back down to below 80 deg c. and it will start fine with no problems.
I've replaced the fans (one of them was not working, so I replaced both), also replaced the thermostat.
I have no idea of what's wrong. I think there might be an overtemp switch that controls everything else & once it heats up, it shuts ignition and fuel pump until its back down to lower temps.
The car has 190K miles on it, and other than this stalling problem, we've never had a problem with it. This is the best car we've ever owned.
Does anybody have any idea of what it might be.
Thanks in advance
JCD
Diazcuba is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    My 190E stalls if the temp is below -15 deg C Guest (MBNZ) W201 190-Class 5 01-19-2016 10:21 AM
    1986 300E Stalls at Intersections aubs W124 E,CE,D,TD Class 6 03-12-2009 07:13 PM
    1993 190e 2.6 Stalls at temp POSbenz W201 190-Class 9 09-02-2007 07:09 PM
    Strange Problem for 190E: stalls only when temp is -15C or below rickymwong W201 190-Class 17 07-02-2005 03:16 PM
    '88 300E stalls harrellem Benzworld Site issues forum 0 06-20-2005 01:23 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome