A140 with IAT & ABS sensor fault - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 08-09-2011, 04:07 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2011
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
A140 with IAT & ABS sensor fault

Hello All, I have an A140 1.4l 2002, and it's driving in limp mode (30mph). The error code showing is :
P0110 Intake Air Temperature Circuit Malfunction.

But the lights showing in the dash when driving are ABS ESP/BAS.

Which sensor should i replace?

The IAT or the ABS sensor?

Rgds
Craig.
craigy1970 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 08-09-2011, 09:38 AM
Outstanding Contributor
 
keyhole's Avatar
 
Date registered: Sep 2006
Vehicle: 2004 CLK 240 Coupe
Location: Norfolk. UK
Posts: 10,460
Mentioned: 10 Post(s)
Quoted: 356 Post(s)
I would consider the MAF sensor here.
keyhole is online now  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-16-2012, 09:28 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2011
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Hi, Its been a while, but a quick update on the above.

I replaced the ABS ring on one side which had broken. It has solved the limp mode issue and put the ABS light out.

Just to be clear on the MAF sensor.
The error code P0110 is for the Air intake temp sensor!
Is the Air intake sensor and MAF the same thing, or two different sensors?

Thanks
Craig.

Last edited by craigy1970; 01-16-2012 at 09:30 AM.
craigy1970 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    Yaw sensor fault Chris A R170 SLK-Class 6 11-14-2009 07:37 PM
    O2 Sensor fault code no. 17 coma R129 SL-Class 0 05-28-2009 12:06 AM
    A140 Mileage Display Unit fault km2007 W168 A-Class 3 01-23-2009 03:02 AM
    rain sensor possible fault moyapizda W163 M-Class 6 03-13-2008 02:57 PM
    air recirculation fault A140? LEOA140 W168 A-Class 0 11-20-2006 10:16 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome