sl500 lumbar not working - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 08-01-2011, 11:23 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Aug 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
sl500 lumbar not working

Just got my 2004 sl500 out of the repair shop. They replaced the PSE pump and trunk lock mechanism due to the soft close not working. Prior to bringing the vehicle in the lumbar worked on both seats, however, it is not working now. Brought it back and they are trying to say it is unrelated--they allegedly checked the fuse and areas that they worked in and as a result they said I need to make a new appoint for the repairs. I am quite confident that it has something to do with the work they performed--I looked at the pump and did not see anything disconnected. The lumbar dial for both seats does nothing at all. It's almost as if they are both completely disconnected. I was unable to locate a fuse on the diagram for the lumbar so I have no idea which fuse to check. Any help would be appreciated.
benzsl500 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 08-01-2011, 01:12 PM
BenzWorld Elite
 
Diesel Benz's Avatar
 
Date registered: Dec 2005
Vehicle: 222.132 & 221.122 & 212.025 & 906.633
Location: Europe
Posts: 10,323
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 34 Post(s)
If the workshop only changed the PSE pump and the trunk lock mechanism, they might have version coded the PSE unit incorrectly. The PSE unit has a setting for the multicontour backrest or the lumbar support, perhaps this was incorrectly coded.
Diesel Benz is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 08-01-2011, 01:38 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Aug 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Thank you. I will see if the dealer is willing to check the coding on the PSE.
benzsl500 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    PLS HELP ... W221 Lumbar Seat not working ... bhartv W221 S-Class 18 05-14-2015 06:56 PM
    SL500 In-car phone not working - HELP! RodSL500 Audio & Telematics Forum 10 05-09-2010 01:12 PM
    Driver's Lumbar Contour Now Not Working slk55er X204 GLK-Class 2 03-15-2010 11:17 AM
    sl500 windows not working uk_ R129 SL-Class 1 10-22-2007 12:42 PM
    92 SL500 A/C Not working scorpiox R129 SL-Class 1 05-19-2007 03:37 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome