IT WAS LOVE AT FIRST DRIVE, NOW CEL..LET THE ROMANCE BEGIN. - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 07-20-2011, 09:45 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Goosfraba's Avatar
 
Date registered: Jul 2011
Vehicle: 1999 E430 BASE
Location: S. FLORIDA
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
IT WAS LOVE AT FIRST DRIVE, NOW CEL..LET THE ROMANCE BEGIN.

SO FAR THE CAR IS DRIVING GREAT, JUST PICKED UP THIS BEAUTIFUL 99 E430 WITH 90,000 MILES ON HER. IVE HAD MULTIPLE MISFIRES IN 5,6,AND 7, AND 2 BAD O2 SENSORS. I CHANGED THOSE 6 PLUGS (WITH 4TIPPED, WHICH NOW I READ MAY NOT BE GOOD FOR CAR) AND CLEANED MAF SENSOR. NOW I STILL SHOW 6 MISFIRING? MAYBE THE WIRE IS BAD OR COIL? OR IS IT THE 4TIPPED SPARK PLUGS?.. ANY THOUGHTS WOULD BE APPRECIATED, ALSO THE MAF CLEANER APPEARS TO HAVE WORKED AND DTC'S HAVE NOT RETURNED...THANKS IN ADVANCE AND ITS GREAT TO BE PART OF THIS COMMUNITY!
Goosfraba is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 07-20-2011, 06:02 PM
Outstanding Contributor
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,583
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
Welcome to Benzworld

ERIC.

___________________________________________
People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf - George Orwell
eric242340 is online now  
post #3 of 7 (permalink) Old 07-20-2011, 06:26 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Goosfraba's Avatar
 
Date registered: Jul 2011
Vehicle: 1999 E430 BASE
Location: S. FLORIDA
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Hi Eric, any thoughts on my issues... I also had issue starting the car today, it would crank for like 8 seconds and not fire, it did this for about half an hour and then finally fired up.
Goosfraba is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 07-20-2011, 06:35 PM
Outstanding Contributor
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,583
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
I would change the crankshaft position sensor and go from there. There is no simple way of testing this sensor and it is showing all the signs of a bad sensor.

ERIC.

___________________________________________
People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf - George Orwell
eric242340 is online now  
post #5 of 7 (permalink) Old 07-21-2011, 12:16 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2011
Vehicle: 2000 E320 4-matic
Location: Delaware
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
I had a similar issue with my '00 E320 not starting and several times cutting out on me while driving... Had to let it sit for a while (over an hour once) before it would start up. Replaced the CPS and problem solved.
mcvick is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 07-30-2011, 12:30 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Goosfraba's Avatar
 
Date registered: Jul 2011
Vehicle: 1999 E430 BASE
Location: S. FLORIDA
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
update: I replaced cps, replaced maf, replaced air and fuel filter... Car has been running good and gas mileage noticibly improved for about a week with no cel and after returning from about a 1hr trip the p0170 and p0173 codes returned... Could it be a vacuum leak? If so, how could I check?...oh I also have the oil pressure port and breather covers leaking oil, which I plan to fix soon..(could this loss of oil trigger these codes?)
Goosfraba is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 07-30-2011, 11:47 PM
Outstanding Contributor
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,583
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
A vacuum leak is possible, the way to check is to have the engine running and spray a little carb cleaner on the areas where leaks can occurr, especially around the base of the fuel injectors. If there is a leak the carb cleaner spray will be sucked in and the engine idle speed will increase or become erratic.

ERIC.

___________________________________________
People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf - George Orwell
eric242340 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
Blink-182 And My Chemical Romance Headlining 2011 Honda Civic Tour AutoGuide.com AutoGuide.Com News 0 05-25-2011 11:40 AM
"Love what you drive"? MylesC C208/A208 CLK-Class 5 02-06-2006 02:23 PM
office romance firstmb Off-Topic 1 11-16-2005 03:41 AM
got the car.... well I think is love at first drive sguabro C208/A208 CLK-Class 6 06-23-2005 04:51 AM
C230 Coupe: The more I drive it the more I love it! Chuck V W203 C-Class 3 09-26-2002 05:14 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome