Help!! 1996 c280 cranks but no spark!!! - Mercedes-Benz Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 23 (permalink) Old 05-21-2011, 08:15 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Spikec280's Avatar
 
Date registered: May 2011
Vehicle: 1996 c280
Location: San diego
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Exclamation Help!! 1996 c280 cranks but no spark!!!

Wats up forum! I reacently did an engine swap on my c280 every,thing fitted correctly,it was a m104 1995 motor that I put,into a 1996 c280. the problem is that the car spins but it,dont start,....the,ovp relay is good, new spark plugs,new bosch cables, I neeed serious help please! Thanks alot in advanced!
Spikec280 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 23 (permalink) Old 05-21-2011, 08:30 PM
Outstanding Contributor
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,581
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
Welcome to Benzworld. Check the crankshaft position sensor.

W202 C-Class - Benzworld.org - Mercedes-Benz Discussion Forum

ERIC.

___________________________________________
People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf - George Orwell
eric242340 is offline  
post #3 of 23 (permalink) Old 05-22-2011, 12:29 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Spikec280's Avatar
 
Date registered: May 2011
Vehicle: 1996 c280
Location: San diego
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
is the 1995 crank sensor, diferent from the 1996 crank sensor?
Spikec280 is offline  
 
post #4 of 23 (permalink) Old 05-22-2011, 06:00 PM
Outstanding Contributor
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,581
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Spikec280 View Post
is the 1995 crank sensor, diferent from the 1996 crank sensor?
No, they should be the same.

ERIC.

___________________________________________
People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf - George Orwell
eric242340 is offline  
post #5 of 23 (permalink) Old 05-23-2011, 12:02 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Spikec280's Avatar
 
Date registered: May 2011
Vehicle: 1996 c280
Location: San diego
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
They do differ from each other .Name:  uploadfromtaptalk1306134135735.jpg
Views: 914
Size:  8.0 KB

Sent from my SGH-T959 using AutoGuide App
Spikec280 is offline  
post #6 of 23 (permalink) Old 05-23-2011, 12:03 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Spikec280's Avatar
 
Date registered: May 2011
Vehicle: 1996 c280
Location: San diego
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Here is the 95 one

Sent from my SGH-T959 using AutoGuide App
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1306134190227.jpg
Views:	427
Size:	33.0 KB
ID:	376790  
Spikec280 is offline  
post #7 of 23 (permalink) Old 05-23-2011, 12:09 AM
Outstanding Contributor
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,581
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Spikec280 View Post
They do differ from each other .Attachment 376789

Sent from my SGH-T959 using AutoGuide App
This one is for a newer model.

ERIC.

___________________________________________
People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf - George Orwell
eric242340 is offline  
post #8 of 23 (permalink) Old 05-23-2011, 12:19 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Spikec280's Avatar
 
Date registered: May 2011
Vehicle: 1996 c280
Location: San diego
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
So which one is the one that I need? The one I have installed right now isthe firt pic one...
Spikec280 is offline  
post #9 of 23 (permalink) Old 05-23-2011, 12:21 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Spikec280's Avatar
 
Date registered: May 2011
Vehicle: 1996 c280
Location: San diego
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
if I put the one in the second pic would it work?
Spikec280 is offline  
post #10 of 23 (permalink) Old 05-23-2011, 12:37 AM
Outstanding Contributor
 
eric242340's Avatar
 
Date registered: May 2007
Vehicle: Zotye Auto 1.5T T600 2016
Location: The wild west of the Far East
Posts: 52,581
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Spikec280 View Post
Here is the 95 one

Sent from my SGH-T959 using AutoGuide App
On the right with the long cable is the crankshaft position sensor, lower centre of the pic is the camshaft position sensor and upper left is the air intake temp sensor and the final one top center appears to be the outside temp sensor.

ERIC.

___________________________________________
People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf - George Orwell
eric242340 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
1996 C280 Replacing Spark Plugs under ignition coil Help kechow W202 C-Class 14 02-19-2012 09:16 PM
1996 E320 Cranks but won't start. Help please! cam2009 W210 E-Class 13 02-12-2010 05:09 PM
1996 E320 cranks but won't start ddilillo W210 E-Class 7 10-26-2009 08:47 AM
Where are the Spark Plugs? 1996 C280 psdalton W202 C-Class 2 07-14-2007 06:44 PM
1995 C280 Cranks but won't start after spark plug wire change 2000lotus W202 C-Class 1 06-18-2005 11:57 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome