1993 190e Wierd Brake squeel and strange lights - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 03-21-2011, 05:49 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
MyFirstBenz93's Avatar
 
Date registered: Mar 2011
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Post 1993 190e Wierd Brake squeel and strange lights

I just purchased my first Benz ever, it's a 1993 190 e in pretty good shape, funny thing is when i brake a get a wierd squeeley rattle that sounds like its coming from under the dash, any ideas, on cause.
2nd, I replaced the headlight bulbs, and the high / low beanm does not change when you move lever forward or back, but if you pull it towards you to kinda pulse the lights the high beams come on, strange any thoughts pls do get back to me if you have any info

Thanks

Oh and Ps, the car in the photo is not mine lol, I wish lol

Last edited by MyFirstBenz93; 03-21-2011 at 05:50 PM. Reason: addition.
MyFirstBenz93 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 03-21-2011, 05:57 PM
BenzWorld Elite
 
1984babybenz's Avatar
 
Date registered: Nov 2009
Vehicle: 1984 190D 2.2
Location: Silver Spring, MD
Posts: 2,458
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Sounds like your brake pads are bad.

Did the lights work before you replaced them?
1984babybenz is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 03-21-2011, 06:01 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
MyFirstBenz93's Avatar
 
Date registered: Mar 2011
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
well, the guy said he had them replaced , and the light worked but not the high beams, they still work but lever switch does nothing and lights are on with rotary switch in off position ?
MyFirstBenz93 is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 03-21-2011, 06:47 PM
BenzWorld Elite
 
DirectLA's Avatar
 
Date registered: Jan 2007
Vehicle: 1962 W111 220SE Coupe
Location: Cloud City, OR
Posts: 2,289
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 8 Post(s)
On W202s the combination switch that controls the high beams can cause problems like you are describing. Having said that, once I thought my lights were broken, and it turned out that I had my fogs on so the brights wouldn't stay illuminated, only light if I pulled the stalk back. Can you verify that the rotary switch isn;t on any other settings, such as pulled out once or twice for front or rear fogs (not sure the 190 is setup the same however). There is a forum here specific to the W201, your vehicle designation. They can maybe help more.

-Marrs

The Coupe Group (W111/112 coupes and cabs)official website
The Coupe Group on Facebook


"Too many people are working at jobs they hate, to buy things they don't particularly want, to impress people they don't even care about." --Dr. Deepak Chopra
DirectLA is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 03-21-2011, 09:24 PM
BenzWorld Elite
 
1984babybenz's Avatar
 
Date registered: Nov 2009
Vehicle: 1984 190D 2.2
Location: Silver Spring, MD
Posts: 2,458
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Do a search in the w201 forum, there have been a few threads with switch problems as you are describing.
W201 190 Class - Benzworld.org - Mercedes-Benz Discussion Forum

Do the turn signals and windshield wipers still work? It sounds like you have a bad switch to me. Cleaning the contacts might be able to help though.
1984babybenz is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 03-24-2011, 09:44 PM
BenzWorld Elite
 
1984babybenz's Avatar
 
Date registered: Nov 2009
Vehicle: 1984 190D 2.2
Location: Silver Spring, MD
Posts: 2,458
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Just found out on my w201 that, as stated above for, when you have the fog lights on, you can't use the high beams in the locked forward position, but can pull the lever back to flash.

Are you sure you don't have the fog lights on?
Maybe a PO messed with your wiring on the rotary swith, have you looked at that?
1984babybenz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
Strange 3rd/4th Hella brake lights? MB_Mike W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 18 05-11-2016 04:44 AM
Loud squeel to slight squeel. Pulley? cortland1998 W203 C-Class 3 10-09-2011 01:45 PM
Interesting brake squeel/sqeak? 500SL4Me R129 SL-Class 12 06-04-2010 05:02 AM
brake squeel Lone Star SL500 R129 SL-Class 11 11-21-2004 06:48 AM
Hey Pete F - brake squeel twise W163 M-Class 3 11-05-2002 03:12 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome