Using starter fluid to start '82 300SD - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 03-09-2011, 10:45 AM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Mar 2011
Vehicle: '82 300SD
Location: Victor Valley, CA
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Using starter fluid to start '82 300SD

Hi everyone, new to these boards, but have owned this 300SD since Sept '09.

This vehicle has been running fairly well these past, almost 2 years.
However, I have had to utilize starter-fluid this past week in order to get the engine to fire up.
Without the fluid, it just cranks away, but no ignition until applying the starter-fluid.
Could this be a fuel-filter issue, or are the glow-plugs not pre-heating properly, or a compression issue?

Note that when I drive the car some place, park it and leave it off for 20-30 min, it will start up right after.
Any longer than that, starter-fluid time!!!
bentstrider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 03-09-2011, 12:45 PM
BenzWorld Elite
 
1984babybenz's Avatar
 
Date registered: Nov 2009
Vehicle: 1984 190D 2.2 ; 1984 190E 2.3
Location: Morgantown, WV / Silver Spring, MD
Posts: 2,456
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I would try replacing your fuel filter. Check if you are getting fuel when you first try to start it.

Also, posting in your cars specific forum will help you get more answers.
W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class - Benzworld.org - Mercedes-Benz Discussion Forum
1984babybenz is offline  
#3 (permalink) Old 03-09-2011, 03:07 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Mar 2011
Vehicle: '82 300SD
Location: Victor Valley, CA
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
I'll try both of those ideas out, see if it'll get me anywhere.

Thanks.
bentstrider is offline  
#4 (permalink) Old 03-09-2011, 03:36 PM
BenzWorld Elite
 
Kajtek1's Avatar
 
Date registered: Dec 2005
Vehicle: W210 E300DT x2/w211wagon4M / Ford SD. Seeking diesel pushmower
Location: CA Bay Area
Posts: 27,325
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 92 Post(s)
Sounds like GP issue to me.
Shouldn't take longer to put a tester on it, than to make forum topic.
Kajtek1 is offline  
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
HELP! S-320 will not start! but finally got to start with direct power to starter Newinport W140 S-Class 12 07-23-2013 12:49 PM
87 560sl new starter, car won't start, it whines when trying to start jfs87560sl R/C107 SL/SLC Class 22 12-23-2011 09:28 PM
82 MB 300SD will turn over but won't start, even with starting fluid.... s.odaugherty W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 2 08-24-2010 05:11 AM
1982 MB 300sd will turn over but won't start, even with starting fluid... s.odaugherty W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 0 08-23-2010 08:26 PM
Starter fluid.... Apathy W201 190 Class 0 12-11-2005 04:02 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome