1997 C280 won't accelerate at all - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-14-2011, 03:07 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Feb 2011
Vehicle: 1997 Mercedes C280
Location: SF Bay Area
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Post 1997 C280 won't accelerate at all

I have a 1997 C280 with about 115K miles on it....about a week ago it started really idling rough...it starts fine but then runs really rough...no check engine light...no backfire... today it started really acting up... if I push down the accelerator car just dies, but will go if I accelerate really slowly....any ideas?
drew3654 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 02-14-2011, 03:26 PM
BenzWorld Elite
Check Codes's Avatar
Date registered: Mar 2005
Vehicle: '01-E320 & 02-ST2
Location: John 15:18-19
Posts: 31,634
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 35 Post(s)
No CEL is not determinative. Bulb could be burned out, or pending codes could be stored.

If this happened right after you bought gas it could simply be bad gas.

Personally I'd plug it in to a code reader first and see what is stored. Better than blindly guessing I suppose, and certainly cheaper.

BTW, please click user cp and add your vehicle and location to your profile, it's useful information.

Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy; its inherent virtue is the equal sharing of misery. (Winston Churchill)
Check Codes is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    HELP! PLEASE! 2000 c280 wont accelerate Benz-Md. W202 C-Class 9 04-14-2013 08:37 PM
    2000 C280: vibrations when accelerate bgomo34 W202 C-Class 6 08-06-2010 06:49 AM
    1997 C280 dwijesh sheth W202 C-Class 11 12-29-2008 08:57 AM
    1997 c280 kaiserh W202 C-Class 4 01-19-2007 01:02 PM
    Difference in feel between the 1997 C280 and 1999 C280 SechsPackSound W202 C-Class 3 04-18-2006 05:48 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome