1989 MB 300E starts when cold but dies when hot - Page 2 - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 11 (permalink) Old 01-31-2012, 04:07 PM
BenzWorld Member
Date registered: Jan 2012
Vehicle: 92 400se, 01 ml320, 83 280SL, 79 6.9, 72 300sel 3.5, et al
Location: newark ca.
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
try this when it fails, replace the fuel pump relay, `behind the battery, its the one NOT mark KLIMA., if you dont have a spare, pull out the relay and look at the pins and locate the ones numbered 87(fuel pump) and 15 (ignition) or 30(bat). locate the corresponding holes in the receptacle and connect the 87 and 15 and see if the engine starts. if so the relay has a clod soldeer and you can open it and resolder. it will be pretty obvious if yopu know what good slder connection looks like. pls post your result.

Seize the Day
cronix1 is offline  
Sponsored Links
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    87 300e starts hard & dies when throttle applied woody-500 W124 E,CE,D,TD Class 3 03-05-2010 01:57 PM
    90 300e Very cold starts, what to expect? Growl W124 E,CE,D,TD Class 4 09-18-2008 08:03 PM
    560 SEC hard starts hot or cold, idles high swtexmbnut W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 3 08-01-2008 08:08 PM
    '88 300E will not idle - starts then dies, idles fine when ICV is unplugged- help! GermanCarNut W124 E,CE,D,TD Class 1 12-30-2006 10:08 PM
    87 mers 190E 2.3L HELP CAR DIES OUT starts on Cold NightOfDarkness W201 190-Class 3 10-25-2006 02:01 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome