rough running 1987 260E 2.6L - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 11-17-2010, 10:29 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Oct 2006
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
rough running 1987 260E 2.6L

Hello, I wonder if someone can help out. The car is a 1987 260E 2.6L engine. Recently starting to have weird problem, worrisome enough that it is garaged now and not taken on the road anymore.

When cold in the morning the engine starts fine, runs fine. Then as the engine warms up (15minutes later) it starts to run really rough, and the exhaust is all black such that it would leave the pavement underneath it black with sooth too.
When this conditions is reached, if I put some load (pull the throttle to up RPM) on the engine and release the load (let go of throttle), the engine would stumble a bit and shuts off, then I can't restart the car at all, it would crank and crank but the engine won't restart. Come back in a few hours, the car would restart, and the whole procedure can be repeated

You can see why it's scary and not recommended to drive this until the problem is fixed. Say I stop at the red light, the idle will go up and down and up and down and scares the hell out of me, sometimes it would just stop and wont start again. Luckily I made it home and now keeps the car in the parking lot until I can fix the problem.

I started to fix it by first replacing with a new set of spark plug. Didn't help. Next? maybe replace the distributor/rotor set?

I am suspicious of some temperature related issue. Would a bad temperature sensor cause this?
throne7 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12-22-2012, 02:42 PM
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Dec 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Rough Runner

I'm was having the same problem. I took off the air filter to find a tube had been melted through. Not sure exactly which one, but it is a small cream colored hose that runs from where the dash is to down behind the air filter. I patched that and have been running it in park and drive off and on for a few days now. It hasn't died yet, but the idle still goes up and down more than i like. When driving around town, i am still terrified that it will die on me again. So I am also looking for a little bit of help with this.

I hope this helps you out a little bit.

Photoz
Photoz is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-03-2013, 08:24 PM
BenzWorld Extremist
 
Date registered: Sep 2012
Vehicle: 300sel W109, 280S 70 , 220s 62. 230 66. Lancia Flavia 63.Pininfarina
Location: Totteridge London.
Posts: 807
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 59 Post(s)
It seems the cold start system is not shutting off as the engine warms up and flooding up the engine with over fueling . R
Remove the connector from the injector and check .if it continues to over fuel,if so likely the cold start injector is leaking all the time.
adler is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    I figured it out running rough problem and idle rough danberg1 W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 11 07-21-2010 08:20 PM
    '87 260e running rough when warm chad4601 W124 E,CE,D,TD Class 2 07-01-2010 01:52 PM
    260e rough start/rough idle/shudder CaprezMercedes W124 E,CE,D,TD Class 14 05-25-2010 02:36 PM
    87 260e rough running Sepherial W124 E,CE,D,TD Class 1 04-05-2009 05:23 AM
    1987 260E merc03 W124 E,CE,D,TD Class 2 04-15-2003 07:38 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome