2002 Mercedes C240 crazy electrical problem - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 11-16-2010, 05:22 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Oct 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
2002 Mercedes C240 crazy electrical problem

My 2002 C240 will start cycling through faults on the display. It says faulty display SOS, SRS, some Electric bolt looking thing sometimes bad battery and a few others. It also turns the high beam blue light on and other random lights on the display. It has even turned on my windshield wipers and honked my horn. Then it will stick on SRS. I have replaced the instrument cluster, Unhooked the telleaide, replaced the steering control module. Every time I have reset the codes and then drove the car. usually the next morning but a couple of times it has taken days, but then it will start cycling the codes and finally stick on SRS. My next step is the Front Sam, and then maybe the SRS module. Any one ever encounter this?
drjrb007 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 11-16-2010, 04:29 PM
BenzWorld Elite
Date registered: Dec 2008
Vehicle: w204 (C350ELE)
Location: Miami, Fl and Mar del Plata, Argentina
Posts: 1,262
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)

Everything you detail recommend a computer diagnostics check, followed with the correcting resulting codes and pertinent action. Updated/upgraded software should be easy to find by the dealer, and cost for this should be zero.

Then is time of checking the system work, and fix it if/as needed.

A car would show appreciation for preventive maintenance by never leaving his owner stranded.

Defensive Driving is never having to say you're sorry: a true love story between man and machine.
JoeVal is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 11-17-2010, 03:05 AM
BenzWorld Elite
Date registered: Jan 2007
Vehicle: 2002 honda civic (sold), 2009 Mercedes ML350
Location: Miami, florida
Posts: 1,344
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
your stupid for just throwing in parts till it stops. go to the dealer and have it diagnosed.
Streetglower is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    Electrical problem CL500 2002 cl500benz C215 CL-Class 9 01-01-2014 11:38 AM
    2002 Mercedes C240 BurtReynolds W203 C-Class 6 01-10-2010 12:59 AM
    Help! Crazy Electrical Problem! marshamk W124 E,CE,D,TD Class 1 02-10-2008 05:15 AM
    Crazy antitheft alarm, 2002 C240 Guest (MBNZ) W203 C-Class 3 02-07-2008 09:09 AM
    Crazy antitheft alarm, 2002 C240 Guest (MBNZ) Audio & Telematics Forum 3 03-10-2002 06:18 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome