engine speed/power/fuel flow gets stuck and won't accelerate - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 11-03-2010, 07:45 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Nov 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
engine speed/power/fuel flow gets stuck and won't accelerate

I have a 1996 Vito that's doing something that seems a bit odd.

The engine randomly gets stuck at a certain speed, or rather it seems to develop a power limit, preventing increased power/fuel flow.

Could be at 20km/hr in town, could be at 120km/hr on the highway.

I'll be driving along happily and need to accelerate, perhaps to pass a car or perhaps to in town just going round a corner, but I press down the accelerator and NOTHING happens. I don't lose power, it just won't give me any more than what it was at before I moved the pedal. It's not actually stuck, if I let up on the accelerator, the engine slows down just fine. So it's not like the accelerator pedal or cable is actually stuck. And indeed the pedal goes down and appears to be actuating the control perfectly.

But when I put my foot down it will only go back to where it was, power/fuel wise. It's like it's suddenly been blocked or limited at the random power level I was cruising at.

I have to pause for a second or two, flutter the pedal back and forth and then it just goes back to normal and I get the full range back again. It did this maybe three or four times over two years, and so briefly that we didn't really believer ourselves that we'd felt it happen. Then all of a sudden this week on a long trip it just started doing it constantly every hour or so along the highway, and now every few kilometers.

It's at the shop now and they have never heard of the problem. They think there may be a fault somewhere confused the engine management system.

Anyone else experienced anything like this? Solutions?

Cheers.

Last edited by greenvito; 11-03-2010 at 07:50 AM.
greenvito is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
Can fuel flow away from the engine and cause hard starting? Washbush General Mercedes-Benz 5 11-01-2010 10:28 AM
Engine shuts off when accelerate Weskusklong W124 E,CE,D,TD Class 0 10-14-2010 01:15 PM
A/C blower changes speed when i accelerate Peter Seow W140 S-Class 10 09-28-2010 06:20 PM
W140 vs w126 power, fuel ecnomy and top speed. Peter Seow W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 8 12-05-2004 10:24 PM
Cruise will accelerate car but not hold speed jrehm W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 2 09-07-2004 06:33 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome