1980 300sd won't start after filter change. - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 10-06-2010, 11:35 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Oct 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
1980 300sd won't start after filter change.

After reading post after post i finally got the car to start but not for long. I've filled the filter with fuel, pumped the primer, and cracked the nuts at the injectors. I even bought a new battery to give me some more cranking power. Now when it starts it only runs with the the pedal all the way down, when i let up it dies. I'm going to change the strainer in the fuel tank and see what happens. Any thoughts?
mmjavidi is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 10-06-2010, 11:43 AM
BenzWorld Elite
Kajtek1's Avatar
Date registered: Dec 2005
Vehicle: W211 E320 Bluetec R129 SL500 - $1300 car ........ Ford F350 6l
Location: CA Bay Area
Posts: 31,536
Mentioned: 9 Post(s)
Quoted: 1070 Post(s)
You still have air in the lines. It takes some time. Keep it running with pedal on the floor till it run smoothly. Also having the front down helps.
You filled up the filter with contaminated fuel and let it run into injectors?
Hope this is not what costing the problem.
Check for the really proper procedure next time.
You should have bleeding screw on the top of the filter housing, so putting clean filter, opening the bleeder and hand priming should be the right start.

Last edited by Kajtek1; 10-06-2010 at 11:45 AM.
Kajtek1 is online now  
post #3 of 3 (permalink) Old 10-06-2010, 12:17 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Oct 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
the fuel I put in the filter was clean, when i floor it too long the car starts to overheat, and what do you mean "have the front down"?
mmjavidi is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    oil/filter change and now wont start noShame W202 C-Class 0 09-26-2007 09:34 AM
    1980 240D wont start after fuel filter replacement? Rangelic W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 9 06-14-2007 09:53 AM
    1980 300SD won't start. . . . LexTron6K W116 S, SE, SEL, SD Class 4 01-01-2007 10:06 PM
    diesel wont start after fuel lines and filter change biodieseler W210 E-Class 6 10-29-2006 07:10 PM
    1980 300sd won't start nckmsn W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 6 12-06-2005 01:40 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome