1991 sl 500 starting problem - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 09-20-2010, 03:48 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Sep 2010
Vehicle: 1993 600 sl , 1991 sl 500 , 1973 350 slc , 1981 450 slc , 2001 clk 430
Location: Pretoria Gauteng South Africa
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Question 1991 sl 500 starting problem


I am new to this forum , but have read quite a few threads.

I bought a 1991 sl 500 with 130 k on the clock about a year ago.

All was goiing great until Saturday morning when I wanted to take the car out of my garage ( I only drive my merc`s as a hobby and to club meetings ).

The starter cranks over and all the lights on the dash seems fine , but the car won`t start.With all the threads I have read I have already checked the battery ,fuses ( cleaned them after inspection ).I have replaced the ignition about six months ago and is pretty sure it is not the problem.I can hear the fuel pump and there is fuel when disconnecting the line at the engine.

I eventually looked at the mas ( i think realy ) and saw # 15 was a bit darker
( heat ) and tried to clean it.Still not starting.

It usally took about half a second to start.

I am beginning to get a bit furstrated.

Should I get an auto electrician out to have a look ?

I really would like to solve this puzzle without experts coming to my house.

Could somebody help please !!!!

Thank you in advance.

ps. I also own a 600 sl 1993 that I am struggling with a problem on the ADS 1
( had a leak which I fixed but the car is still bouncing on the front end )
Werries is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 09-21-2010, 10:01 PM
BenzWorld Junior Member
Date registered: Sep 2010
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hello and welcome to the site.i think you should post your questions in the technical section.There you'll get the answers.

Mercedes Body Kits * *
castor39 is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    sl 500 starting problem yarnis78 Audio & Telematics Forum 0 10-24-2007 12:40 PM
    1991 500 verses 1995 500 eng mikebrou R129 SL-Class 3 04-04-2007 04:04 AM
    starting problem with 2002 ml 500 please help??? slvr430ml W163 M-Class 6 04-10-2006 12:42 PM
    Problem initally starting 1991 300TE ocm_dc W124 E,CE,D,TD Class 1 02-08-2006 07:29 PM
    Starting Problem (Back window rolls down when starting up the car) fastneutron W202 C36 AMG, C43 AMG 3 08-08-2004 10:23 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome