1989 560SL with a problem . . . - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 09-07-2010, 09:23 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: Sep 2010
Location: San Diego
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Unhappy 1989 560SL with a problem . . .

Just got my dream car a 560SL - RED (the fastest color-BTW)
It has 155,000 miles and was impeccable maintainence history.
Looks like a show car . . .
anyway, i have started to drive it almost daily and it is running very well.
I put some injector cleaner in the tank and the next day one of the fuel pumps started to leak so i ordered a new one and an air filter and fuel filter.
(haven't installed them yet)

On my way home today i was running the car up a long uphill grade
at about 50-60 mph. When i got to the top of the hill the car started to make a high pitched whine and it seemed to be coming from the back of the engine or the transmission. The car is running and shifting great but now makes this loud whine.
Does anyone have any ideas???

The first thing i tried is removing the drive belt from the alternator to see if those bearing were making noise but they were ok.

Any help would be appreciated.

Last edited by tbraith560sl; 09-24-2010 at 01:08 PM. Reason: Problem solved-
tbraith560sl is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 09-19-2010, 12:06 AM
BenzWorld Elite
leapyfish's Avatar
Date registered: Apr 2008
Vehicle: 1998 SLK230 199,xxx Miles
Posts: 7,675
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
leapyfish is online now  
post #3 of 3 (permalink) Old 09-24-2010, 01:11 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: Sep 2010
Location: San Diego
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Problem solved:
it was a transmission problem
seems there is a bushing or bearing in the front on the tranny pump where it meets the torque convertor and that bushing started spinning and scoring the front of the pump. Easy and quick fix by Tony at Mercedes Repair & Restoration in Santa Ana. Tony rocks! he did a fantastic job and the car is running super smoooth.
Love this car!
tbraith560sl is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    First MB - 1989 560SL 3547fl R/C107 SL/SLC Class 32 11-17-2009 04:38 PM
    1989 560SL Pics Hopefully everettpa1 R/C107 SL/SLC Class 10 10-02-2009 03:23 AM
    1989 560sl goofygrape General Mercedes-Benz 5 11-11-2008 01:49 PM
    1989 560SL johnhazen R/C107 SL/SLC Class 6 08-01-2007 09:41 PM
    1989 560SL in uk sssammm R/C107 SL/SLC Class 0 08-10-2002 02:24 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome