2003 C240 4matic troubles update - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 08-08-2010, 06:24 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Jul 2010
Vehicle: 2003 C240 4matic
Location: Washington State
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Question 2003 C240 4matic troubles update


My 03 C240 had a sudden rough idle issue with puffs of smoke out the exhaust. OBDII indicated misfire cylinder 1,2&3 and a multiple misfire code as well.

I changed the plugs, wires and all coil packs, air filters, oil and coolant. I cleared all the codes and the car was running better that ever.

Now two weeks later my wife is driving the car to her moms house (180 miles) and the CEL comes on and the same issue is back whith the smoke and all. When the care is shut down and restartd the smoke clears and runs fine. Her dad hooked the car up to a OBDII reader and P0301 misfire on cylinder #1 one. So he replaced all the plugs again and the car was running fine.

Now on her way back home the same thing again. I am thinking MAF or crank position sensor. I need some help or suggestions
Jim9514 is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    2003 C240 4matic Troubles Jim9514 General Mercedes-Benz 0 07-15-2010 07:53 PM
    2003 c240 4matic useing coolant contact148 W203 C-Class 0 12-08-2009 05:14 PM
    2003 C240 4matic question RDM3 W203 C-Class 0 09-14-2009 07:06 PM
    What kind of brake fluids does my 2003 c240 4matic need? dg45 W203 C-Class 1 08-14-2009 12:36 AM
    Just purchased a 2003 C240 4Matic with 30k miles. silvershark W203 C-Class 9 10-18-2007 10:49 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome