SL550 Weird Transmission Problem - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 08-07-2010, 10:50 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Aug 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
SL550 Weird Transmission Problem

Dear all,

I have a 2007 SL550. Today the car won't change gears and the check engine light went off. Of course the car went out of warranty few weeks ago and today is a saturday. i am trying to figure out what can be causing this. Thanks.

Regards,
df
Demfis is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-07-2010, 01:34 PM
BenzWorld Member
 
millpond's Avatar
 
Date registered: May 2010
Vehicle: 2007 SL 550, 50th Anniversary Edition
Location: Astoria, Oregon, USA
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
I don't have a solution for you, but you may have better luck at getting an answer in the R230 SL Class section of the forum.
millpond is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-07-2010, 02:51 PM
BenzWorld Elite
 
Date registered: Dec 2008
Vehicle: w204 (C350ELE)
Location: Miami, Fl and Mar del Plata, Argentina
Posts: 1,262
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Post

There are two scenarios for the 722.9 transmission:

1. You/your Service followed MB retraction and change at 39k Km from life-time ATF but you did not use a total flush, just the 4-liter carter fluid and filter change and possible did not even use the OEM fluid.

2. You still have the original fluid, have well over 40k Km, and either the valve unit or the discs in the transmission failed due to severe service under conditions not foreseen as damaging when the product was released. I am inclined to predict that you favor "S" or manual transmission driving, which can become very demanding for pampering (service) on the transmission.

My suggestion is that you take the car to scan and discuss the results with a specialist mechanic of your trust. Then, analyze the picture and focus what you could do to work some "customer courtesy" deal if solely maintenance procedures would not correct the faults.

A car would show appreciation for preventive maintenance by never leaving his owner stranded.

Defensive Driving is never having to say you're sorry: a true love story between man and machine.
JoeVal is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 08-08-2010, 11:04 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Aug 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Dear JOe,

Thank you very much for the reply. I actually did a scan with an OBD and we got a P0178 - Pressure Control Solenoid Electrical. Any ideas?
Demfis is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
Weird Transmission Problem... Brettriehl101 W163 M-Class 12 11-03-2009 10:17 AM
Weird Transmission problem 230k00 W202 C-Class 6 08-25-2009 06:33 PM
weird transmission problem. Please help ! cyne wan W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 1 04-21-2006 09:43 PM
Weird transmission problem OCStrider W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 5 09-06-2005 07:45 PM
Weird Transmission problem....PLEASE HELP Guest (MBNZ) W124 E,CE,D,TD Class 1 02-17-2002 09:05 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome