new '94 E420 owner - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 07-30-2010, 12:41 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Jun 2010
Vehicle: '94 E420 64,000 miles
Location: Houston
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
new '94 E420 owner

Hi all:

Bought what I thought was the perfect owner, little of lady who never drove over 70 mph, 64,000 miles, 100% dealer serviced with all records and receipts.

Paid next to nothing for the car, as the check engine light was on, and the car hesitated and stumbled badly. Was referred to an Indy who said the wiring to the throttle actuator was bad, and replaced it with a Beckmann engineering refurb. Then came the need for the cruise control module, followed by a fuel injection cleaning. Check engine light went off, cruise worked again, but the stumbling became intermittent.

Ran premium fuel and drove it like I stole it for 100 miles. Sometimes it idled perfect, other times barely ran under load. Back to the shop for another FI cleaning (no charge this time) and ran fine the 30 miles home. Sat for four days, went to start yesterday and cannot even drive the car now.

The Indy has had the car 4 weeks and we have had it 4 on the frustrated end of a $3K bill and no relief. I hate to be a checkbook mechanic and even more don't like replacing parts and "try this" approach. The Indy now says I need to replace the fuel injectors, but I am not yet convinced.

Have a new fuel filter, set of plugs and wires, all Bosch OE and am going to put that in. Was also thinking of using SeaFoam in the oil, gas tank and breather hose from the brake booster to see if that helps.

Any helpful comments or thoughts are much appreciated. Just want to get this baby rolling again! Thanks! Jim
alfa_holic is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 08-01-2010, 11:03 AM
BenzWorld Member
dog68's Avatar
Date registered: Aug 2010
Vehicle: s500
Location: cambridgeshire, England.
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 9 Post(s)
Have you cleaned the maf sensor? if the maf is playing up, this could give the symtoms you describe.

It's Never too late.
dog68 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 08-01-2010, 09:06 PM
BenzWorld Elite
leapyfish's Avatar
Date registered: Apr 2008
Vehicle: 1998 SLK230 199,xxx Miles
Posts: 7,675
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
leapyfish is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    New Mercedes E420 Owner Sean706 General Mercedes-Benz 2 08-07-2009 10:24 AM
    New W124 Owner Today - 95 E420 alydon W124 E,CE,D,TD Class 12 12-30-2007 08:01 PM
    97 E420 owner, how much difference with 01 E55? ProV1x W210 E50 AMG, E55 AMG 3 03-08-2007 09:21 AM
    Proud new owner of a 97 E420 lukesmith55 W210 E-Class 3 09-12-2006 07:48 PM
    Buying an E420 - first time MB owner Colorado E420 W124 E,CE,D,TD Class 7 12-21-2004 03:47 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome