C230 Starting Problem - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 07-09-2010, 06:06 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Mar 2006
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
C230 Starting Problem

Had major service carried out by an independant garage. 50 miles later the car developed serious starting problems. It wouldn't even attempt to fire - just continued turning over. When it did eventually start, there was no further engine problem - full power on acceleration etc. Initially suspecting c/shaft position sensors etc but there was no malfunctions showing and no faults in the management system. Transpires that the new fuel filter fitted was faulty (has internal valves to keep the fuel rail pressurised?). Anyway - new filter fitted - no problem since.

One to be aware of.


Peter Caldwell
PCInLA14 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 07-09-2010, 08:41 AM
BenzWorld Elite
DirectLA's Avatar
Date registered: Jan 2007
Vehicle: 1962 W111 220SE Coupe
Location: Cloud City, OR
Posts: 2,289
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 8 Post(s)
Thanks for the info, what chassis c230 do you have by the way? W202 or W203?


The Coupe Group (W111/112 coupes and cabs)official website
The Coupe Group on Facebook

"Too many people are working at jobs they hate, to buy things they don't particularly want, to impress people they don't even care about." --Dr. Deepak Chopra
DirectLA is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    2005 C230 Kompressor - Trouble Starting cwcinabenz W203 C-Class 7 10-08-2009 07:13 PM
    C230 Coupe hard starting bart888 W203 C-Class 5 05-12-2009 04:15 PM
    starange noise when starting c230 k 05 jsevilla1 General Mercedes-Benz 2 05-10-2009 10:05 AM
    1994 S600 coupe "Vacuum assist pump problem and now a starting problem Bigpauly52 W140 S-Class 18 09-26-2004 12:36 AM
    Starting Problem (Back window rolls down when starting up the car) fastneutron W202 C36 AMG, C43 AMG 3 08-08-2004 10:23 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome