190e slowly losing power - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 03-24-2010, 09:14 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Mar 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Unhappy 190e slowly losing power

hi benz lovers, i have a problem and am wondering if anyone has a remedy. first the car would hickup and would run bad (40 mph tops) and after it sat a couple days it would run fine again for a week. then it started happening every couple days. now it will run fine for about 15 miles if you let it warm up first and after that it slowly loses power. so when im about 10 miles from work it starts to go slower and slower untill i can only put the throttle down halfway (actually the economy meter) or it cuts out. 1984 model. one afternoon while messing with it i noticed that if i unplugged the temprature sensor that it would run crummy so i gave it some throttle and noticed that it had some power. i tried to drive it with the temp sensor unplugged but it was either full throttle or nothing but at least it had some power, so i plugged it back in and what do you know it ran great for about 15 miles but then started the lose power bog down process once again so when it starts to get really bad i pull over, unplug the temp sensor wire, gun it a few times, plug the temp sensor back in and drive fine for 15 miles or so. its making me crazy. i hate to throw expensive parts at it not knowing what to replace but someone here im hoping has the know how to ask me the right questions to narrow it down somewhat. i am fairly mechanically able. thanks
loubenzlover is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    Such a mess! Broken ICV, otherwise; the ramblings of someone slowly losing sanity. Seffywuff W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 4 02-05-2010 01:28 PM
    losing power from the power seats jdmgc W203 C-Class 6 08-31-2009 06:48 AM
    am I losing power? 1fast190e W210 E-Class 12 07-23-2009 06:11 AM
    losing power.... MB_FPK W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 8 06-29-2009 04:22 PM
    Losing Power demoore17 W124 E,CE,D,TD Class 2 11-19-2006 05:46 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome