First Mercedes - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 03-17-2010, 07:47 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Mar 2010
Vehicle: 2002 CLK 55 AMG Cabriolet
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Exclamation First Mercedes

I recently purchased my first Mercedes. I have a 2002 CLK 55 AMG Cabriolet with 56,000 miles and completely stock.
I love the car, it is amazing and have been wanting it for years.

However, I have been having problems with it since about500 miles after I purchased it. The Check Engine Light came on and the performance became very very poor, and the car would die when I stopped. Signs pointed to MAF, I have changed that, along with air filters, this did help the issue, but has not cured it. The performance has gotten slightly better, but is definitely not where it should be. It does seem to do much much better in the higher RPM range, 4500rpm+. The engine will cut out completely sometimes when I push the throttle past 50%. When it does accelerate with any power, it is very erratic, power, then no power,then lots of power, then less power, then it might die when you stop.

Very aggrevating, it is making my owning of this masterpiece less enjoyable than it certainly should be.

I am hear in hopes of finding solutions. Please do not hesitate to PM me if you have thoughts on my problem.

Thank you

Lindsey
Lindsey is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 03-17-2010, 11:42 AM
BenzWorld Elite
 
MarcusF's Avatar
 
Date registered: Apr 2005
Vehicle: 2002 CLK430
Location: Southern California
Posts: 1,681
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
If the check engine light illuminated, there is probably a code stored. If that happened to me, I would use a code reader to determine the code, run diagnostics/replace the failing part, and clear the code.

At this point, you may wish to note the code, clear it, wait for the code to reappear, and go the “code reader diagnostics/replace part” route.

Hopefully this is unrelated - if the MAF you just replaced came from a less than trustworthy source (for example, e-bay), the new one may be crap.
MarcusF is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 03-17-2010, 11:56 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Mar 2010
Vehicle: 2002 CLK 55 AMG Cabriolet
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
The CEL is now out, but seems to come and go from day to day.

- Also hoping it is unrelated, my new MAF did come from Ebay.

When the CEL does come on the code points to MAF using OBD II.
The car cuts out really bad when I push the gas down. Essentially next to no torque until very high in the RPM's when all torque comes.

Since I have changed the MAF, would the computer need to be reset? My Dad is trying to convince me to unhook the battery to "reset" the system and recognize the new part, but we are completely new to Mercedes.

I appreciate feedback very much.

Thanks
Lindsey
Lindsey is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 03-17-2010, 11:29 PM
BenzWorld Elite
 
leapyfish's Avatar
 
Date registered: Apr 2008
Vehicle: 1998 SLK230 199,xxx Miles
Posts: 7,676
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
leapyfish is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    mercedes 409 van (1982) petrol - starting problem - mercedes transporter belfast_phil V-Class 1 08-17-2009 04:40 PM
    MERCEDES 560SEC - MERCEDES 300SE >> H7-LION Photo Gallery IN BAHRAIN AMG 4EVER W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 8 10-23-2007 05:07 PM
    Mercedes Lot – All Parts are 1994-1997 Mercedes Benz C280 Sedan jfarsolas For Sale/Wanted/Trade/Giveaway 0 07-06-2007 01:32 AM
    The Mercedes-Benz W123 family is now officially considered "classic" according to Mercedes... 190E2.6 W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 4 02-18-2003 08:55 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome