New Member found disconnected hose under dash while replacing idlecontrol 1982 380SL - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 03-09-2010, 07:52 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Mar 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
New Member found disconnected hose under dash while replacing idlecontrol 1982 380SL


I am a new member. My wife's daily driver is a 1982 380SL. It is experiencing the high idle problem. The mechanic diagnosed the problem as the idle speed control module. I replaced it this evening. The problem is better but not perfect. When I shift into neutral or park, from drive while stopped, the RPM goes up from around 700-800 to around 1100 then drops back to 700. It is better than it was. We will need to drive it to see if this is good enough.

While replacing the module, I discovered a 1/2" or so flexible hose that was disconnected on both ends. I took some photos of the tube. See attached. I could tell where one end hooks up. It is at a plastic T that leaves the top of the heater box near the firewall. The pipe then snakes up around the air duct under the glovebox and is open behind the glove box. I didn't see a place where to hook up this end.

Any help would be appreciated.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC_3499_68_030_arw.jpg
Views:	1895
Size:	85.2 KB
ID:	295447   Click image for larger version

Name:	DSC_3500_69_031_arw.jpg
Views:	88
Size:	89.5 KB
ID:	295448   Click image for larger version

Name:	DSC_3503_70_032_arw.jpg
Views:	94
Size:	77.2 KB
ID:	295449   Click image for larger version

Name:	DSC_3505_71_033_arw.jpg
Views:	83
Size:	73.1 KB
ID:	295450   Click image for larger version

Name:	DSC_3535_2_037_arw.jpg
Views:	90
Size:	54.3 KB
ID:	295451  

1982_380SL is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 03-09-2010, 10:26 PM
BenzWorld Elite
leapyfish's Avatar
Date registered: Apr 2008
Vehicle: 1998 SLK230 199,xxx Miles
Posts: 7,675
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
leapyfish is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    1982 380SL dash mikecardone R/C107 SL/SLC Class 1 02-16-2010 01:26 PM
    Disconnected hose in engine compartment, where does it go? contender77 W163 M-Class 16 12-07-2009 07:23 PM
    Mystery vacuum hose disconnected khimani_mohiki W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 6 11-05-2009 09:31 PM
    Disconnected hose/tube benzportland R/C107 SL/SLC Class 1 10-17-2009 08:28 PM
    What vaum hose is this? I found it disconnected. soundquest W124 E,CE,D,TD Class 0 06-30-2009 01:52 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome