w210 (e300td), lamp defective - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-22-2010, 01:01 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Feb 2010
Vehicle: 1998 E300 TD
Location: Camberley, UK
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
w210 (e300td), lamp defective


I've just bought a 1998 e300td and it periodically shows a lamp defective message. I've seen that there are a few other threads about this problem. There is definitely an issue with the right rear brake light - I have seen it not come on (the rear headlight filament in the same bulb though works fine). I've followed the step by step post and it points to the brake lights too; if i start the car in park and press the brake pedal, i do sometimes get the msg.

I removed the cluster from the car and there is quite a big 'burn' pit on one of the tracks for this bulb. I've tried to fix it with a bit of copper soldered and araldited to it (true professional) but i still get the msg intermittently.

- Firstly I was wondering if anyone can recommend somewhere on the web that I can order a new light cluster (and also, does anyone know whether it would come with the bulb holders?)

- Secondly, I am a bit worried that maybe it isn't the cluster. I need to get out there with a multimeter and check but I was wondering where the earth source is for the light, and if perhaps there could be a problem there? My dad reckoned that there was at one point a problem with the reversing lights too, so if there was a common earth fault of some sort that could explain the difficulty in fixing this. Is there a special earthing stud or something like that in the boot?

- Thirdly, aside from removing all the bulb holders, polishing them up, polishing the tracks etc, or to save me getting a new cluster, is there anywhere else i should be looking?

Thanks v much for any advice

jsvaughan is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 02-22-2010, 01:07 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Feb 2010
Vehicle: 1998 E300 TD
Location: Camberley, UK
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Ah I should have posted this in a different forum, I can't see how to delete it but I will ask in the w210 forum.
jsvaughan is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    Defective Lamp W210 angelotom0 W210 E-Class 16 02-28-2009 06:39 PM
    E430 lamp defective message - vanity mirror lamp out mgia0007 W210 E-Class 7 01-04-2009 01:11 PM
    "Lamp Defective" Peteski W210 E-Class 30 01-24-2006 10:50 PM
    Lamp Defective light (brake lamp) BatBenz W210 E-Class 8 08-18-2005 03:23 PM
    Lamp defective Guest (MBNZ) General Mercedes-Benz 0 01-24-2002 09:01 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome