Transmission repair for 140 - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 02-17-2010, 01:52 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jan 2009
Vehicle: 93 500 SEL,89 300E, 91 320 SEL
Location: WASHINGTON STATE
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Thumbs up Transmission repair for 140

Hello to all, I am trying to get a fix on a transmission issue I am having on my 93 500SEL.The trans is a 722.3 4 speed with the B setting at the shifter. The trans. will not engage in any gear. It came about after a normal shift into reverse and then stopped operation. There had not been any indications of any problems and I have kept up maintenence diligently. I have checked the fluid lines to see if fluid was moving. It appears to be flowing, though I have not done a pressure check. I dropped the pan and the fluid was clear, no smell. There was a little sediment but minimul, no particle or chunks, in the pan. The one thing it did do was when I try to shift into a gear and then back into park I hear a clicking sound that stops after 15 to 20 seconds. It sounds like something simple has occured. ALLDATA info indicates the teflon seal needing replaced at B2. Could it be in the valve body? any ideas of what it may be? ANy thoughts would be most appreciatted. I will take a pressure check on the pump and get it posted back to all. thanks in advance. Cheers, Paul

Last edited by HEESPAUL; 02-17-2010 at 01:53 AM. Reason: forgot content
HEESPAUL is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    W-140 Transmission Leaking problems? dadefire W140 S-Class 13 02-26-2014 03:21 PM
    Technical Data (W140) S 600 (140.056, 140.057) MBs600v121998 W140 S-Class 4 08-25-2009 08:32 AM
    Transmission Repair blueribbonman W211 E-Class 0 04-26-2009 08:57 PM
    Engine and Transmission Swap 600S (140) to a 560SEL(126) JRB W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 7 04-20-2006 03:58 PM
    Model 140 Repair Manual on DVD STARTEKINFO_GURU W140 S-Class 2 02-02-2005 09:20 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome