GusCor - new member with W123 300D tempomat problem - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-16-2010, 08:19 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Feb 2010
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Question GusCor - new member with W123 300D tempomat problem

Hi all. I joined today. I live in the "Garden Route", Western Cape Province, South Africa. I've owned Mercedes sedans for most of my adult life. At present I have an '84 W126 280SE(A) with only 32 700 km from new, as well as an '85 W123 300D(manual transmission) with a mere 22 500 km on the clock from new. The histories of boths cars have been meticulously recorded. The 300D was acquired recently. It is in mint condition but it does demonstrate the old adage that these cars "brake standing". The aircon was almost never used and packed up the moment it was acitvated. Fortunately it could be repaired - courtesey of the seller! - with brand new parts. Thereafter the mechanism of the windscreen wipers (the "long" arm) broke - quite understandably so, as I probably was the first ever person to drive this car in its 25 year history in rain. This I was able to fix myself, using a new part from Mercedes. (NO rust in there!) Yesterday the tempomat speedo cruise became "stuck" at about 140 km/h. I had to put the car in neutral and swicth off the high revving engine. The problem - i e engine still revving at high rpm's - persisted after I had removed the tempomat's fuse and again switched on the engine. I later discovered that when the tempomat became stuck, I could remedy the problem by repeatedly rapidly depressing and releasing the accelerator pedal. Now it seems to be perfectly in order - until next time? Any clues as to what could have caused this quite dangerous problem? Regards GusCor
Guscor is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 02-16-2010, 06:31 PM
BenzWorld Elite
 
leapyfish's Avatar
 
Date registered: Apr 2008
Vehicle: 1998 SLK230 210,xxx Miles
Posts: 7,685
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 6 Post(s)
leapyfish is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
W123 300D thermostat problem bojan62 W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 14 02-28-2013 03:59 PM
w124 500E tempomat problem, accelerate alone My560SEC W124 E,CE,D,TD Class 0 10-14-2009 12:10 PM
Tempomat in Mercedes 300D 1982 - 123 theluli W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 3 06-11-2008 05:43 AM
Cruise control / Tempomat problem poms2000 R129 SL-Class 22 05-09-2008 05:35 PM
cruise control / tempomat problem feras R129 SL-Class 19 01-07-2007 02:15 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome