LCD dropout and cylinder firing problem on W202 - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 01-08-2010, 07:36 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: Dec 2009
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
LCD dropout and cylinder firing problem on W202

On my Mercedes Benz C180 (1997-model) the LCD panel for outside temperature, odometer and clock (bottom instruments) has started to disappear during rides. The only way to make them reappear is to stop and start the engine. About the same time this started happening, the engine started to have problems. The engine suddenly lose almost all power, and it gets a rough idle. Restarting the engine fixes the problem.

I suspect that these two problems are related, because they once occured at exactly the same time. The problem usually happen once every ride (10 km), but seems pretty random.

Just got back from the car shop, and they told me the engine computer reported that there had been a misfiring on cylinder #4. They did not find the cause of the problem, but suspected that is was an electrical fault. They told me the problem could be difficult to diagnose. I got the car back for the weekend to see if their fiddeling had solved anything. The problem reappeared on my way home from the shop.

It is pretty cold up here in Norway at the moment (below 20 degrees celsius), but the car has worked fine at this temperature for the last 13 years.

Has anyone experienced similar problems? Any tips?

Thanks in advance! -Baard
baard is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 01-08-2010, 08:04 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: Dec 2009
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Moved to the W202 forum. Sorry!
baard is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    Cylinder 2 and 4 miss firing azatrum W203 C-Class 7 04-22-2009 07:57 AM
    Cylinder 8 not firing properly bluefang R/C107 SL/SLC Class 12 12-14-2008 07:42 AM
    One cylinder of 8 not firing Kay1 W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 1 03-04-2007 08:03 AM
    87 420sel cylinder not firing? johnwinkel W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 8 10-21-2006 11:24 AM
    Cylinder 2&3 not firing uzitron W202 C-Class 2 09-13-2006 05:52 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome