My intro and a loss of power question - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 11-19-2009, 03:11 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: Nov 2009
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
My intro and a loss of power question

Good morning from Scotland, UK.
I own an 8 year old S320 petrol and derived a lot of pleasure from it. It is beginning to cost me a bit now, especially with the UK government hitting 'big cars' owners. That is the price of pleasure, I guess and I am not going to let the car go without a good reason. I really enjoy it.
Something is bothering me at present. When I attempt to overtake, the car does not pull with the same power. The revs shoot up no problem, but the car picks up speed very slowly. There is no umff any more. Does anyone have any ideas?
gpb23 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 11-20-2009, 11:20 AM
BenzWorld Elite
leapyfish's Avatar
Date registered: Apr 2008
Vehicle: 1998 SLK230 199,xxx Miles
Posts: 7,675
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
leapyfish is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 11-21-2009, 02:50 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: Nov 2009
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Hi everyone.
I have asked my local garage to replace the automatic transmission fluid and filter, which is due at 70,000 miles anyway (my mileage is 69,000). This may address the problem, but they will also clean the MAF and look at the fuel filter. The fuel filter was replaced during the service 6 weeks ago and that makes me a little suspicious that it might be a root cause, especially after some of the suggestions from the forum.
I will let the forum know if any of this solves the problem.
Thanks to all
gpb23 is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    power loss guv C215 CL-Class 0 03-21-2009 11:05 AM
    power loss jhonny250cdi W202 C-Class 6 08-05-2008 10:05 AM
    HELP! Oil Pressure Question...Loss of Power? 82' 300SD fortinfam W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 4 11-01-2003 05:26 AM
    Power Loss davey W201 190-Class 4 07-26-2003 02:05 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome