P0715 Input/Turbine Speed Sensor Circuit Malfunction - Page 2 - Mercedes-Benz Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 13 (permalink) Old 10-06-2009, 04:05 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Sep 2009
Vehicle: Mercedes-Benz e320 1998
Location: Huntsville AL, USA
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Thank you so much for your help by the way so far!

I have a few more questions.

1. Is that the right part that i need to replace?

Mercedes Benz Transmission Conductor Plate 1402701161:eBay Motors (item 330355811007 end time Oct-27-09 09:22:02 PDT)

2. Is it hard to replace it by yourself without taking it to MB service?
3. After conductor plate replaced, will it be necessary to clear code for $65 again?

Thank You!
kolpaque is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 13 (permalink) Old 10-06-2009, 04:08 PM
BenzWorld Elite
 
Date registered: Feb 2007
Vehicle: 03 E320 4M Wagon & 97 E320
Location: Michigan
Posts: 3,926
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 11 Post(s)
Quote:
Originally Posted by kolpaque View Post
Thank you so much for your help by the way so far!

I have a few more questions.

1. Is that the right part that i need to replace?

Mercedes Benz Transmission Conductor Plate 1402701161:eBay Motors (item 330355811007 end time Oct-27-09 09:22:02 PDT)
Yes, but do not buy from eBay. Online Mercedes dealer is actually cheaper. I paid $140 for mine.

Quote:
Originally Posted by kolpaque View Post
2. Is it hard to replace it by yourself without taking it to MB service?
This is always relative but many members have done it by themselves.

Quote:
Originally Posted by kolpaque View Post
3. After conductor plate replaced, will it be necessary to clear code for $65 again?

Thank You!
Yes, unfortunately.
loubapache is offline  
post #13 of 13 (permalink) Old 10-06-2009, 04:15 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Sep 2009
Vehicle: Mercedes-Benz e320 1998
Location: Huntsville AL, USA
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Sounds good, thanks for the info. Finally at least i know what needs to be done...
kolpaque is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    1998 mercedes e320 P0715 input/turbine speed Sensor malfunction raylui88 W210 E-Class 28 04-23-2014 09:47 PM
    Input speed sensor overhaul (P0715) Wolf-Strong W202 C-Class 8 08-17-2011 11:25 AM
    P0161 O2 Sensor Heater Circuit Malfunction (Bank 2 Sensor 2) Ramunsa W220 S-Class 4 09-10-2010 09:04 AM
    Turbine Sensor Malfunction Problems? Abstract R170 SLK-Class 0 03-16-2009 07:08 PM
    Which O2 sensor? P0136 O2 Sensor Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 2) ClkE C208/A208 CLK-Class 3 05-16-2008 05:44 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome