Hi, 2000 ml320 with electrical plate problems - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 09-09-2009, 04:42 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Mar 2009
Vehicle: 2000 ml320
Location: wi
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Hi, 2000 ml320 with electrical plate problems

Hi Everyone!
I am very glad to have found this forum. My wife has a 2000 ML320 that she's had for about 4 months now. It went into limp mode, we had it diagnosed at the dealership, they said it was the electrical plate in the tranny and quoted us $853 to fix it. I found the part online for 192 bucks and am going to attempt to fix it myself. There are others on here who have done it, so I'll try too! Thanks for all the help everyone!
Brian
bjbrath is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-09-2009, 05:18 PM
BenzWorld Elite
 
Check Codes's Avatar
 
Date registered: Mar 2005
Vehicle: '01-E320 & 02-ST2
Location: John 15:18-19
Posts: 31,634
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 35 Post(s)
Welcome aboard, do some searches in the 163, 208, 209 and 210 forum, same transmission in all of them and a couple of threads on the replacement process. Be sure to do the adapter plug (outside, it is a common leak source) which is also discussed in the various fora regarding the 722.6xx transmission.

Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy; its inherent virtue is the equal sharing of misery. (Winston Churchill)
Check Codes is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 09-09-2009, 05:25 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Mar 2009
Vehicle: 2000 ml320
Location: wi
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
tranny probs

Thanks, I'll check them out! But first, how do I search for those forum numbers?

Last edited by bjbrath; 09-09-2009 at 05:33 PM.
bjbrath is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 09-10-2009, 02:37 PM
BenzWorld Elite
 
leapyfish's Avatar
 
Date registered: Apr 2008
Vehicle: 1998 SLK230 210,xxx Miles
Posts: 7,685
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 6 Post(s)
leapyfish is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
2000 ML320 IPod to MCS Problems! Please Help. danielali W163 M-Class 7 09-10-2009 02:38 PM
2000 ML320 Ipod-MCS Problems! Please help danielali Audio & Telematics Forum 0 08-19-2009 10:16 PM
ML320 (1998) Electrical Problems SFedyshyn General Mercedes-Benz 3 11-11-2008 10:08 PM
ml320 electrical problems nyml320 W163 M-Class 6 04-20-2007 10:01 PM
2000 ML320 Problems will not go away & MBUSA DON'T Care and say they CAN'T help Michael W163 M-Class 7 11-13-2001 08:26 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome