My clk230 wont start!!! - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 09-02-2009, 03:26 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Sep 2009
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Question My clk230 wont start!!!

Please can anyone offer any help? My car had previously done this a few times over several months and but had eventually just started ok. What it is doing is, turn the ignition to start (all lights come on and don't dim) and all I get is a heavy sounding Click (just one) and nothing. I have checked voltages at battery and starter motor and both reading 12.4, tried trickle charging the battery over night, tried jump starting, replaced the starter, cleaned up earthing strapps (even bypassed these with cables stright from the battery) Had no problems with anything prior and really don't know what to do? quite desperate now and need the car for work any help welcome
Richie1961 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-02-2009, 09:04 AM
BenzWorld Elite
 
Diesel Benz's Avatar
 
Date registered: Dec 2005
Vehicle: 222.132 & 221.122 & 213.050 & 906.633
Location: Europe
Posts: 10,342
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 39 Post(s)
Did you measure the voltage at the starter when actually trying to start the car? Sounds like a solenoid/starter motor issue. Even cleaning & lubricating the starter motor moving parts might help (but it would need to be disassembled).
Diesel Benz is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 09-03-2009, 01:08 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Sep 2009
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Thanks for the response. Battery level doesnt alter. I checked the starter (actually replaced it too) and its fine. the earth is fine too, however I can start it if i connect the soleniod directly to the battery terminal! Just shorting out the soleniod just produced the click, it was only via a direct connection from the battery? (if it was the other way round, negative, it would just be an earthing problem!)
Richie1961 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 01-09-2011, 01:17 PM
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Jan 2011
Vehicle: 1998 clk 230 komp and 1998 vito diesel
Location: swansea,south wales.
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
clk wont start

Hi, I have the same symptons with my clk 230 - did you manage to find the fault?
benzmatt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
wont start lately padams3512 C208/A208 CLK-Class 1 04-17-2009 03:31 PM
02 C240 Wont Upshift / Weird Messages / Now Wont Start jondag W203 C-Class 7 12-03-2008 07:15 PM
NEED HELP WONT START brandon671 W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 10 05-26-2008 03:25 AM
After wire harness change temp gauge wont work, and now wont start daanmuller W140 S-Class 4 06-14-2007 08:00 AM
Start, ran, wont start again horsessmellfunny W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 9 09-06-2006 08:58 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome