Rough idle / dying after no use - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 08-23-2009, 12:30 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Aug 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Rough idle / dying after no use

Hello all:

I am sorry if this is a repeat, but I am having trouble searching the forum; I have a 1990 300SE and it normally works very well. The issue is that when the car is not used for 3 - 4 days, the car starts fine, runs fine for 10 minutes or so and then idles very rough - to the point where it will die if I do not keep the RPMs around 1000 in neutral when stopped. The strange thing is that this condition self-corrects after about 30 minutes of use and then the car does will run perfectly - for months - as long as I do not let it sit without use. If I do not use the car for a weekend, it does not have the problem - it must sit from 3 - 4 days for the condition to occur. Thanks for any insight...
JohnnyFos is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-23-2009, 01:05 PM
Lifetime Premium Member
 
Musikmann's Avatar
 
Date registered: May 2006
Vehicle: 2001 E320 - Brilliant Silver/Ash: 107,000+
Location: West Virginia, USA
Posts: 17,193
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 6 Post(s)
Lifetime Premium Member
Hi JohnnyFos and welcome to Benzworld.

Your 300SE is what Mercedes calls a W140 and there is a forum devoted to that chassis. Just scroll down from here (General Mercedes-Benz) to the Sedans sub-section and you will see it. This might be something peculiar to the W140 and many more actual owners will see your question there. Good luck.

Mercedes Benz - Das beste oder nichts!
Musikmann is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-23-2009, 01:12 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Aug 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Thanks......

Thanks for pointing me to the right forum...................
JohnnyFos is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 08-23-2009, 02:36 PM
Lifetime Premium Member
 
Musikmann's Avatar
 
Date registered: May 2006
Vehicle: 2001 E320 - Brilliant Silver/Ash: 107,000+
Location: West Virginia, USA
Posts: 17,193
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 6 Post(s)
Lifetime Premium Member
You're welcome

Quote:
Originally Posted by JohnnyFos View Post
Thanks for pointing me to the right forum...................
LOL, I'm not so sure I did because it looks like you have a W126 - my bad, but I see you're already getting some help.

Mercedes Benz - Das beste oder nichts!
Musikmann is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    260e rough start/rough idle/shudder CaprezMercedes W124 E,CE,D,TD Class 14 05-25-2010 02:36 PM
    Low idle, rough idle, stalling, hot and cold start solved: E320/300 rvenerac W124 E,CE,D,TD Class 10 03-23-2010 12:28 AM
    ROUGH IDLE, IDLE CONTROL UNIT LOCATION, TIMING & RPM verdejor W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 16 02-15-2006 11:52 AM
    ROUGH IDLE, IDLE CONTROL UNIT LOCATION, TIMING & RPM verdejor General Mercedes-Benz 5 01-22-2006 09:41 PM
    diesel idle/dying mhin1956 W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 1 08-24-2005 04:41 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome