1994 C180 cold engine problems - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 07-21-2009, 05:13 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Jul 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
1994 C180 cold engine problems

Hi I have had the car about 2 weeks and have a problem I am hoping the forum can help with. When started from cold I need to push the throttle down to get it to start it runs a bit lumpy and has almost no power. Using the throttle normally makes things worse I move the car with no throttle but at a snails pace. Once it has warmed up it is a lot better but I still think lacks power. driving at 80mph it is fine. I have changed the following.

Plugs (the old ones looked OK)
air cleaner
Sealed a gap in the air duct from the filter to the inlet manifold.
Soldered the connections on the OVP relay
All the vacuum connections and pipes look to be OK and are in place.

The auto box also is a bit rough shifting.

There is no MAF but a temp sensor in the air duct. I have cleaned it with IPA spray but not replaced it.

Any advice greatfully received.

Many thanks Dave
daveseavista is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    C180 1994 - Central Locking, grizzly_b W202 C-Class 2 07-14-2009 02:42 AM
    Cold start problems M104 engine with HFM Fernandez W124 E,CE,D,TD Class 12 02-18-2008 11:31 AM
    1994 C180 tranmission no reverse?!..help! grizzly_b W202 C-Class 0 02-08-2008 02:55 AM
    1994 E320 engine missing on cold start in warmer weather notwise W124 E,CE,D,TD Class 0 04-03-2006 09:58 AM
    1994 c180 power gains? punksnut W202 C-Class 3 07-26-2005 04:10 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome