Reverse Camra Problems - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 04-01-2009, 01:15 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Feb 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Post Reverse Camra Problems

Hi i have a mercedes w211 07 plate and a kenwoon DNX8220BT with the Kenwood reverse camra Installed.
The camra works fine when you put the car in reverse, but on the kenwood DNX8220BT if you press the nav button for more than a second or two the rare view camra come on the screen. spoke to the installer and kenwood they cannot help much they are confused as to why this does not work.
This has been an on going issue for 5 months. Can anybody sugest anything to help.
the problem is the reverse camra will work when you put the car into reverse no problems. That is becasue power to the reverse camra comes on when the power to the reverse lights is on, and that is when you put the car in reverse. well this is fine.
But there is no power going to the camra when in drive or in nutral or park and when you hit the nav putton for more than 2 seconds you just get the blank screen and no view.
you could give the camra a constant power but this might run the battery flat when parked etc.
So we are looking at a way to keep the reverse camra working when in reverse and working when not in reverse.
I think other cars might have power going throgh the reverse lights alll the time and mercedes only sends power to the reverse lights only when the car is put in reverse which makes sence but puts this function out which is very useful to me. I hope someone on the benzworld.org has had this issue or has more experinace in electronics than me. thanks for reading and hope you could help.
nadtech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 04-04-2009, 06:37 PM
slightly creased
 
420 SE's Avatar
 
Date registered: Sep 2005
Vehicle: 1988 420 SE; 2015 ML 400
Location: Gold Coast, QLD, AUS & Doha, Qatar
Posts: 16,177
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 136 Post(s)
Lifetime Premium Member
Welcome to the forum.

The model specific pages will help with tech questions.

Ross

OzBenz

beware of fundamentalists

420 SE is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 04-04-2009, 09:42 PM
BenzWorld Elite
 
GogglesPisano764's Avatar
 
Date registered: Feb 2008
Vehicle: 1983 300D Turbo Diesel
Location: Brewster,NY (Putnam County)
Posts: 1,799
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to GogglesPisano764
Welcome to Benzworld!

Yes Honey! Thats how they sound! Its a diesel!
MBCA Member
1983 300D "Schultz" (Relocated to Canada)
1983 300D "Klaudia" (My new love)
1985 300D (Whipped then Stripped)
1985 300SD (In way over my head and let go)
2002 Suburban Z71 (Eats gas stations during trips)
2004 Aveo (Only because I enjoy stuffing my fat ass in a tiny car. Oh and it gets good gas mileage)
GogglesPisano764 is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 07-26-2009, 11:03 PM
BenzWorld Elite
 
leapyfish's Avatar
 
Date registered: Apr 2008
Vehicle: 1998 SLK230 199,xxx Miles
Posts: 7,676
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
leapyfish is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    Reverse Gear Problems odbII W203 C-Class 2 01-23-2008 01:39 PM
    Problems with Reverse on a '89 300E rodigl W124 E,CE,D,TD Class 7 11-16-2007 05:10 AM
    1989 300TE Wagon Problems with Reverse taker22 W124 E,CE,D,TD Class 5 02-14-2005 10:48 AM
    reverse light problems 300te4matic W140 S-Class 1 02-02-2005 06:24 AM
    Problems engaging reverse 350 SLC Kildare_SLC R/C107 SL/SLC Class 4 11-16-2004 11:09 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome