Wiper Not Working on 1990 300D - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 01-31-2009, 02:47 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Jan 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Wiper Not Working on 1990 300D

I have a 1990 300D (diesel). It has 1 wiper.

All of a sudden the wiper does not work. I have no idea why.

I am not sure if it is just a fuse issue (if so, where is the fuse box and which fuse do I look at).

Any ideas/suggestions would be greatly appreciated
roseytoys is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 02-04-2009, 01:23 PM
BenzWorld Member
Date registered: Dec 2007
Vehicle: 250 TD W124 RHD 1989, E300 TD 1999
Location: England
Posts: 87
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
I had a problem with the wiper on my 250TD 1989 - I'm still not exactly sure how I fixed it but here are a few pointers :-

1) fuse is a likely suspect - the box is in the engine bay on the right hand side near the back bulkhead (ie on the opposite side to the battery). There should be a card in the lid which shows which is which. The originals are aluminum torpedo type but the holders are copper which causes problems. You can buy replacement copper fuses which are supposed to be a good idea.

2) if the gulley near the fuse box is blocked, rainwater will cascade over it (guess how I know :-)

3) There is a black plug-in repeater in the box behind the fuses - I believe it controls the flasher for the indicator and the repeat on the wiper

4 ) The indicator stalk on the steering wheel is quite a likely culprit - they can burn out internal connectors. Be careful if you decide to take it apart as it has some little springs inside that pop out (guess again !) If you do need to replace the stalk then the steering wheel has to come off - hex bit long arm bar - 5' extension bar and a strong friend required in my case.

Good luck

nickdub is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    odometer not working on 1990 sl500 jwh1951 R129 SL-Class 3 07-18-2016 12:05 PM
    1990 190e wiper problems Scot C. W201 190-Class 3 03-18-2008 09:54 AM
    1990 300SEL wiper cover removal for lubrication? rcltrh W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 1 05-27-2006 08:53 AM
    driver's wiper is not working aggarao G-Class 4 02-23-2006 03:43 AM
    1990 Infrared lock system not working kevfra R129 SL-Class 5 07-28-2004 08:20 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome