Poor starting W124 300CE 12v - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 11-27-2008, 12:53 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: May 2008
Vehicle: 2004 W211 E55 AMG, 1993 W124 320CE
Location: UK
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Question Poor starting W124 300CE 12v


Can anyone help me with a starting prob on my 1992 w124 300ce 12v ?
The first time I go to start the vehicle in the morning or after its has been standing for a day it cranks over for a long time before it fires, then splutters a bit before running normally. Once started it will be fine all day and start on the button. It will do this in all weather conditions hot or cold !
I have checked lots of things such as the ignition system, the cold start injector, the fuel pressure, which was 5.5 bar when running and held 3 bar over night. I have changed the fuel pressure regulator and also the fuel filter.
Has anyone any ideas its driving me mad.
barn is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    300CE Hesitation, Poor Performance under 2000rpm One_Beerhunter W124 E,CE,D,TD Class 11 12-13-2007 10:28 AM
    Another poor starting vito.... ugly1171 V-Class 2 08-29-2007 10:47 AM
    Looking for Extractors for 300CE 12v Louie_D W124 E,CE,D,TD Class 4 03-16-2007 11:40 AM
    Poor starting and cold running. kepla W201 190-Class 95 02-20-2006 04:23 PM
    POOR STARTING AND OCCATIONAL CUTTING OUT didit W124 E,CE,D,TD Class 1 05-08-2004 06:14 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome