Greetings & Acceleration Issue - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 11-04-2008, 12:15 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Nov 2008
Vehicle: 01 SLK230 Girlfriends ride
Location: Timonium, MD
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Greetings & Acceleration Issue

Good afternoon.

I am a BMW guy who does all work to my collection (4) of older Bimmers.

Girlfriend has a 01 SLK 230 with an issue. That is how I come to this fine gruppe.

When you mash the accelerator, the car takes many seconds to build up any RPM's & speed. It just does not seem to react to accelerator pedal. At first I thought fuel filter however there is no stumbling on acceleration, only long delay. Occurs exclusively (I think) when starting from standstill. A quick search on this forum led me to believe that the throttle pedal assembly (which I learn is electronic like a rheostat) is the culprit. I don't recall it throwing any codes but then I don't drive it that often.

Anyone have any thoughts or comments?

Anyone . . . anyone . . . Bueller?

Mike Radcliffe
01 230 SLK simply the mechanic
96 318i
90 325ic
90 325is now sporting a 5 speed where an automatic once resided
88 325e
99 Suburban the Mothership
msradcliffe is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 08-29-2009, 08:28 PM
leapyfish is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    1983 380SL acceleration issue learnix R/C107 SL/SLC Class 33 05-12-2008 04:38 PM
    Acceleration Issue - Timing? Choke? spectrumrt W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 0 06-10-2007 08:05 AM
    Newbie Validation on Acceleration Issue OlyBenz W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 10 06-22-2006 01:04 AM
    560 sel acceleration issue .... A challange! RakNaks W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 3 06-24-2005 03:42 PM
    Acceleration issue sackofbs W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 2 02-21-2005 05:46 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome