Hot Rod Mercedes - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 10-04-2008, 02:56 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Sep 2008
Vehicle: 1988 Mercedes 300 CE
Location: Calgary AB
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Hot Rod Mercedes-Need Help

Hello every one,

I just purchased a 1988 300 ce 4spd auto, I love it, it has the cream leather and all the do dads work. Has 200,000 km, from Victoria ,BC, Canada, I'm in Calgary, AB. The car has been dealership maintained. So far I have purchased 8x18 rims, 2 fuel pumps,plugs,rotor,cap ect. The wife isn't fond of my new affair-lol. It seems to be stalling only when hot, then needs to cool 20 min before it restarts, when it dies it does have spark, I pulled a fuel injector and there was no fuel so I changed the pumps, When I pull the ovp, fuel pump relay it will sometimes make a difference , meaning it starts up again without waiting 20 min. It has good power, no misses, runs great when cold, idles great when cold.
When it dies it's sudden, dash lights come on. I read something about an EHA? could this do it? how can I test this. I'm going to chapters on Monday for some books any help anyone can offer will be great this car is in excellent condition, well maintained and will be my sanity hobby for sometime and boy do I have some plans!!!!!
Attached Images
 

Last edited by mmark; 10-05-2008 at 06:12 AM. Reason: Need comments
mmark is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 10-05-2008, 02:55 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Sep 2008
Vehicle: 1988 Mercedes 300 CE
Location: Calgary AB
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
I need the guys with 300 ce experiance!!!!

Please Help anyone with experiance! I'm finding this very confusing, So far I replace fuel filter, 2 pumps, plugs cap rotor, wires,... I have park when it dies, I checked for fuel and it does have it when it dies, If I wait 20 min it will restart and idle perfect and pulls strong. The dash lights come on when it dies, when it restats there is no check engine light. If I unplug the ovp and fuel pump relay Most times it restarts, probably becouse by the time I get them out and back in it's cooled off enough. When cold the car is flawless, when warmed up it just dies sudden and unexpected. I'm new to Mercedes and look forward to any help!!

Thanks Guys..
mmark is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 10-08-2008, 09:51 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Sep 2008
Vehicle: 1988 Mercedes 300 CE
Location: Calgary AB
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Fixed !!!!!!!!!!!!



Ok it's fixed, I replaced the fuel pump relay and everything is perfect again... I know that I fluked!!!! I love to drive this car.
mmark is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    Hot Rod 6.9 TimIacobucci General Mercedes-Benz 7 04-04-2007 05:29 PM
    Hot rod lesco51 W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 9 08-04-2005 08:17 AM
    What would the "ultimate Mercedes hot-rod" be? Geeky1 General Mercedes-Benz 12 01-25-2005 07:26 AM
    american hot-rod zaystev W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 18 07-11-2004 12:41 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome