E300 Rear Brakes Not Working - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 09-10-2008, 09:03 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Sep 2008
Location: Kent
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Question E300 Rear Brakes Not Working

I have a 1999 E300 Turbdiesel Estate, the rear brakes have stopped working, just driving down the road brakes were fine at the start of the short journey...... put my foot on the brake and found i had lost half feel in the brake pedal, in other words the first few inches of brake travel there's no resistance but the last bit the pedal feels normal and the car will stop on a pin. I decided to bleed the brakes and found that there is no brake fluid reaching the rear calipers, there is very light surface rust now building up on the rear discs which indicates the the rear calipers are not doing their job. The yellow BAS light has come on intermitantly over the last few months but only for a minute or so, its not on at the moment, any ideas?????
geewhizz is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 09-10-2008, 12:51 PM
BenzWorld Elite
Kirill's Avatar
Date registered: Jul 2003
Vehicle: 01 SLK 320 MT6
Location: Lake In The Hills,IL
Posts: 4,477
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
When did you last time flushed the brakes ? If it was a while - you may have corrosion in ABS controller.

Kirill is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    99 E300 brakes & rotors question swich2mac W210 E-Class 9 11-17-2005 05:13 PM
    brakes light are not working fortinn R170 SLK-Class 2 08-26-2005 04:42 PM
    '95 E300 rear-ended at 50 mph mistercindy MB Safety & Testimonials 4 07-15-2004 01:54 PM
    87 E300 temp,gas and oil gauge not working grkpete W124 E,CE,D,TD Class 3 03-21-2004 02:40 AM
    SL500 brakes and e55 rear brakes sonofworf1 R170 SLK-Class 0 08-15-2003 10:24 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome