ESP Activation Problems - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 08-30-2008, 06:57 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
Date registered: Aug 2008
Vehicle: SsangYong Rexton RX 2.7 xdi Mercedes Engine
Location: Ireland
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
ESP Activation Problems

Recently I have experienced ESP alarm activation under normal driving conditions.The results are very disturbing.Engine Output decrease,Auto brake application,pedal vibration no control of vehicle.Strangely the ESP has activated several times on the same stretch of road.A dealer has replaced the engine crank shaft sensor but this has not solved the problem.Diagnostics have retuned negative results for faults.The vehicle is fitted with a Nokia Phone car kit which is no longer being used.ESP activation under normal driving conditions on Motorways can prove fatal.
Is there an issuse with the Nokia Car Kit and Electro Magnetic Radiation from overhead or buried high voltage electric cables ? Microwave radiation from phone masts ? Wi-fi hot spots etc...... ?
edghealy is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    ESP Problems tooputts W203 C32 AMG, C55 AMG 2 07-28-2009 02:48 PM
    Aircondition and ESP/BAS problems adrbsl W203 C-Class 7 10-17-2006 11:59 AM
    BAS/ESP problems 2000 C230K chris_LA W203 C-Class 0 03-03-2004 04:00 PM
    ESP Problems? ESP-Blaah G-Class 3 02-07-2003 09:11 AM
    Problems with BAS/ESP SteveL W163 M-Class 3 05-15-2001 01:59 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome