Power Loss wits end - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 05-29-2008, 03:44 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: May 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Power Loss wits end

Hi,
First posting here, will give brief summary.
Experiencing power loss on my 2001 clk 200k (manual, 86k miles). Happens in no particular sequence, just start up, hot or cold and power gone, feels like minus 50bhp (throughout entire range). No umph, like the kompressor is not working. The engine management light may come on after a few days but increasingly does not. When put on a code reader it has shown p0410 (Secondary air injection) p2036 (air flow is too low) also has shown 2015 s40/3 (clutch pedal switch fault) 2039-16 (recirculating air flap actuator (16) comparative error actual valve potentiometer). Whew!
Whenever we reset the system everything works perfectly, sometimes for a month, sometimes two weeks sometimes for a day.
To date with two mechanics have replaced, Air mass meter, secondary air valve, new platinum sparks and carbon filter. Starting to get expensive and no end in sight.
Seem to remember problem starting after reversing my exhaust into low wall causing it to drop off its bushings to ground. Mechanic (2) whacked it back in place and wonder if that could have damaged something in there? Is that where the 02 (lambda) sensors are? Could it cause the kompressor to jam?
Reset the system again yesterday, again no dash light but read code p2036 secondary air injection, air flow is too low (p0410), reset and power back.
Any ideas?
Thanks
kenrice@eircom.net is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    I'm at my wits end!! cacecef R170 SLK-Class 8 03-21-2008 09:16 AM
    At my wits end!! drr R129 SL-Class 4 11-09-2007 06:16 PM
    loss of power wvh187 W201 190-Class 3 05-22-2007 11:51 AM
    96 E320 AC problem, at my wits end..... vanzack W210 E-Class 10 07-31-2006 06:59 AM
    Power Loss davey W201 190-Class 4 07-26-2003 03:05 PM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome