Hi and Help - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-20-2008, 07:08 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: May 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Hi and Help

I live in Portugal.

I own a 2004 W203 C220 CDi estate, my mother owns a 2006 C220 CDi saloon (W203) and my step father has just bought a 2002 C220 CDi saloon.

His is the problem.

Bought second hand, the car has an "Audio 30 APS" header unit installed.

Firstly, the display is not very good, with missing pixels etc.
Is there any way to renew this?
Does anyone have a spare LCD that they might be willing to part with?~

Secondly the car is also fitted with a Mercedes original mobile phone attachment for Nokia 6210.
I have put a Nokia 6310i phone in it with version 5.7 of the Nokia software installed (the book says version 4.36 or newer) and the only thing that fundtions on the phone is the charging of the battery. The functions on the steering wheel have no effect and the dashboard display simply says Tel: or when I push a button on the steering wheel "PROCESSING". I know that the phone is fundtioning properly on its own, but when calls are received they cannot be answered using the Mercedes built-in functions, the radio keeps on coming out of the steering wheel and I cannot hear anyone, nor them me. Am I doing something wrong?

Finally does anyone have a copy of the instruction booklet for the "Audio 30 APS" in English that they could scan and send to me as a PDF?

In advance, I thank you all for your help.

Mark
markportugal is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-20-2008, 08:35 AM
BenzWorld Elite
 
Diesel Benz's Avatar
 
Date registered: Dec 2005
Vehicle: 222.132 & 221.122 & 212.025 & 906.633
Location: Europe
Posts: 10,323
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 34 Post(s)
The SW version 4.36 should refer to Nokia 6210 but 5.7 on a 6310i should be fine.

A bit odd if it says processing when pressing a button. The phone interface box is likely too old for the 6310i model but it normally should say "no phone".

Can you confirm that it works OK with a Nokia 6210?
Diesel Benz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome