A190 won't start - battery ok - no noise from starter - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 03-29-2008, 05:34 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
dwalker3rd's Avatar
 
Date registered: Mar 2008
Vehicle: Mercedes A190 Elegance
Location: Geneva, Switzerland
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
A190 won't start - battery ok - no noise from starter

just had 80000 km service from my mercedes dealer, drove from geneva to nice (2000 km) - two days later i go out to the car and it won't start. the electrical system is apparently ok - battery fine - tried jumping just in case.

when i turn the key - absolutely no noise. no clicks from the starter - nothing.

is the starter dead? is there something that could have been disabled preventing the car from starting (this is my first mercedes)?
dwalker3rd is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 03-29-2008, 08:57 AM
BenzWorld Elite
 
DEVOURS's Avatar
 
Date registered: Dec 2006
Vehicle: 2006 B 200 .....& Audi A6..
Location: Lake in the woods... Canada
Posts: 5,879
Mentioned: 7 Post(s)
Quoted: 101 Post(s)
If your starter is anything like the B class(and I think it is), you'd better be on warranty.

To change the starter on the B, you have to remove the engine and trans and steering and front tables and on and on..... Check with the nearest dealer and ....Good Luck!!! Derek
DEVOURS is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 03-30-2008, 11:25 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
dwalker3rd's Avatar
 
Date registered: Mar 2008
Vehicle: Mercedes A190 Elegance
Location: Geneva, Switzerland
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
now it starts ... hmmm

two days later it started.

not at first, but after pumping the gas pedal a few times, it did start. weather was much warmer too.

so doesn't that rule out the starter?
dwalker3rd is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 03-31-2008, 06:15 AM
BenzWorld Elite
 
DEVOURS's Avatar
 
Date registered: Dec 2006
Vehicle: 2006 B 200 .....& Audi A6..
Location: Lake in the woods... Canada
Posts: 5,879
Mentioned: 7 Post(s)
Quoted: 101 Post(s)
I don't know where you're at. Please fill in your profile.
You first said that there was nothing from the starter, now you pumped the fuel to get it to start???
Was it now turning over but not starting??

If you somehow had bad petrol or diesel, then the warm temperature would help if ice was in the fuel system.
There are additives for petrol and diesel that solve some fuel problems related to dramatic temperature changes.
Good news that it finally started though. Now off to the dealer to see if the defect codes show a problem. Good Luck!!

Last edited by DEVOURS; 03-31-2008 at 06:18 AM.
DEVOURS is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 03-31-2008, 11:17 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
dwalker3rd's Avatar
 
Date registered: Mar 2008
Vehicle: Mercedes A190 Elegance
Location: Geneva, Switzerland
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
the first time there was nothing from the starter at all. the day it started, i heard one click. i pumped the gas a few times just in case there was no fuel in the engine - and it started right up
dwalker3rd is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 03-31-2008, 12:10 PM
BenzWorld Elite
 
Diesel Benz's Avatar
 
Date registered: Dec 2005
Vehicle: 222.132 & 221.122 & 213.050 & 906.633
Location: Europe
Posts: 10,342
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 39 Post(s)
Since you don't mention, the key probably turned OK, meaning the drive authorisation worked OK.

There should be a "small click" anyway, from the starter relay (K6). You would probably not hear it inside the car. If there is no click from the starter motor solenoid, perhaps the starter relay is bad. You could measure the voltage from the starter relay to the the starter motor solenoid. If there is power to the solenoid, then that would be bad or seriously stuck (mechanically).
Diesel Benz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
HELP! S-320 will not start! but finally got to start with direct power to starter Newinport W140 S-Class 12 07-23-2013 12:49 PM
Battery to starter cable bluecollarpilot R/C107 SL/SLC Class 7 02-08-2008 11:05 AM
Clicking relay /Battery / starter / dead in a few hour Uboater W124 E,CE,D,TD Class 1 08-27-2006 07:04 AM
Alternator/Starter/Battery cable issue Gvigorus W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 26 11-10-2005 01:21 AM
Starter or battery faulty? Ridzuan W210 E-Class 1 02-28-2005 07:16 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome