HELP!!! Erratic instrument cluster gauges and continuous beeping… - Mercedes-Benz Forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 05-19-2007, 07:14 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
Date registered: Apr 2007
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Question HELP!!! Erratic instrument cluster gauges and continuous beeping…

The supercharger on my 1999 SLK230 stopped working and my OBD II reader showed P1235, P1236, P1420 and P1525 codes. Thanks to this and other forums I was able to narrow it down to K40 relay (THANKS, I REALLY APPRECIATE ALL THE VALUABLE INFO!!!).

Two days ago I disconnected the battery (negative terminal) and removed the K40 Relay. Sure enough I found a bad/burnt connection and re-soldered it. Today, I re-connected all plugs to the K40 relay and re-connected the battery. When I sat inside the car I noticed the lights illuminating the clock, mileage and outside temp being “ON” (please see attached pics) and heard a continuous “beeping” coming from the dash. Gas gauge and engine temp needles DO move and stay at different position every time.

I started the engine and it runs fine. No “Check engine light” and no fault codes on the OBD II reader. Air pump engaged right away and it stayed on for some time. No RPM gauge readings. I took the car for a ride and it seems to be running great – supercharger kicks in, even though I can’t tell at what RPMs. No speed reading either…

Any ideas? Is there anything I need to reset after I re-connect the battery? PLEASE HELP…

Ignition Key OFF, Ignition Key ON and ENGINE RUNNING:
Attached Images
File Type: jpg P1010307.JPG (52.0 KB, 103 views)
File Type: jpg P1010312.JPG (47.8 KB, 102 views)
File Type: jpg P1010313.JPG (48.3 KB, 119 views)
File Type: jpg P1010323.JPG (53.8 KB, 134 views)
File Type: jpg P1010315.JPG (52.8 KB, 104 views)
rangelo is offline  
Sponsored Links

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode

    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    HELP!!! Erratic instrument cluster gauges and continuous beeping… rangelo R170 SLK-Class 16 05-24-2007 06:33 PM
    Gauges erratic....Help!! Benztech327 W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 5 08-28-2006 11:11 AM
    CLUSTER GAUGES THE ILLEST W202 C-Class 0 06-07-2005 10:30 AM
    anyone upgraded the 96-99 cluster to the 00-03 instrument cluster? will it work?? spine911 W210 E-Class 8 11-12-2004 04:24 PM
    Instrument Gauges! xsohaib W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 18 02-25-2004 12:13 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Title goes here

    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome