electrical horrors... need help - Mercedes-Benz Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 05-18-2007, 09:24 AM Thread Starter
BenzWorld Veteran
 
crunk04gtp's Avatar
 
Date registered: Nov 2006
Vehicle: 2003 S500, 1983 300SD
Location: Brooklyn, NY
Posts: 726
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
electrical horrors... need help

Murphy's law in action. I leave on a 1600 mile trip and 400 miles out my car starts acting up. All of the sudden there seems to be shorts in four different circuits. That explanation seems a little implausible though seeing as they all developed at the same time. If y'all could give me a few ideas as to what's wrong I would be forever grateful.

The problem circuits are 12 (stop-turn signal lamp, instrument cluster, diagnostic, warning monitor term. 8, cruise control, tachometer), 14 (heated rear window, horn, safety belt handover arm, cigar light rear), 1 (parking/tail light right, warning buzzer, license plate/instrument/hazard warning switch/heater and ventilation controls/ rocker switches illumination, electronic radio illumination), and to a lesser extent 9 ( cigar lighter, glove compartment light, radio, heating system for washer jets).

There's also a strange buzz coming from the drivers side of the cowl/dashboard. It occurs at intervals somewhere between fifteen seconds and a minute and lasts for between a half second and three. But sometimes it doesn't happen at all.

I don't think the following has anything to do with it, but I'll throw the thought out there anyway. I've modified the car to run on vegetable oil so there were two wires running from the fuse box to power a solenoid and a auxiliary pump from a fish tank. I disconnected those as soon as I started having the problems.

Thanks.
_________

Bill

The Teutonic Plauge
2003 S500
69,000 miles
crunk04gtp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > General Mercedes-Benz Forums > General Mercedes-Benz

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











  • Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
     
    Thread Tools
    Show Printable Version Show Printable Version
    Email this Page Email this Page
    Display Modes
    Linear Mode Linear Mode



    Similar Threads
    Topic Author Forum Replies Last Post
    electrical horrors... help!!! crunk04gtp W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 6 05-18-2007 05:15 PM
    Electrical Kevin Van Caster W140 S-Class 4 01-25-2006 06:10 AM
    electrical 96 s class W140 S-Class 18 01-11-2006 11:43 PM
    Electrical help AMJ W201 190-Class 1 11-07-2004 10:22 AM
    electrical pvtconlimo R/C107 SL/SLC Class 1 10-23-2004 04:04 AM

    Posting Rules  
    You may post new threads
    You may post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On

     

    Title goes here

    close
    video goes here
    description goes here. Read Full Story
    For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome